Klapvogn Test – 9 Klapvogne testet og vurderet

Markedet for klapvogne er stort men også uoverskueligt for rigtig mange forældre, for alle vil selvfølgelig have det bedste til deres børn. Hvilken model skal man vælge, hvor stor skal klapvognen være og hvordan er sikkerheden. Alle de spørgsmål prøver vi at hjælpe med at besvare i denne artikel.

Vi har samlet denne liste over nogle af de mest solgte klapvogne på det danske marked og indhentet forbruger- og ekspert anmeldelser, så du nemt kan danne dig et overblik over hvad andre mener om de forskellige klapvogne.

Hvordan tester vi produkterne?
Vi tester ikke selv produkterne, vi samler data, fra forbrugere og eksperter og samler det i en let tilgængelig guide, hvor du nemt kan danne et overblik over de bedste produkter. Læs mere om hvordan vi vurderer og tester produkter her.

Der er anvnendt affiliate links i denne artikel, til at finansiere Topguiden.dk. Artiklen kan dermed anses som sponsoreret indhold – Læs mere.

4.6

THULE Sleek Klapvogn


THULE Sleek Klapvogn opnår en samlet score på 4.6 baseret på 61 forbruger- og ekspertanmeldelser. Læs det fulde datagrundlag her.

Er du klar til at skulle tage på tur og komme ud og opleve byen med dit barn? I så fald, vil du selvfølgelig gerne have en klapvogn som er nem at have med på tur og som kan komme nemt rundt i byen og det er netop hvad denne Thule Sleek Klapvogn kan.

For ikke nok med at den har et let og flot design, så er den beregnet til at kunne komme rundt i byen på selv de smalleste steder. Klapvognen er udstyret med et stort og runneligt sædde og kan klare op til 22 kilo. Dermed er det en investering som kan bruges i de første mange år af barnets liv.

Men ikke nok med at sædet er stort og rummeligt og at der er masser af ventilation, så kan sæddet også vendes rundt, dermed kan barnet både kigge frit ud i byen og vende ind mod mor eller far når i er på tur. Det giver god fleksibilitet og er noget som i vil kunne få behov for.

Klapvognen her fra Thule er også gennemtænkt når det kommer til sikkerhed, klapvognen er dermed udstyret med 5-punktssele, det gør at barnet sidder ekstra godt fast og ikke kan bevæge sig rundt og være til fare for sig selv. Det giver ro i maven, når du er på tur med den lille og der er mange ting som kan distrahere.

Når du er på tur med denne lille, så vil du også gerne kunne sørge for at skarp sol og vind ikke rammer lige ned i ansigtet på den lille. Thule Sleek er dermed udstyret med en stor kaleche i UV50+ beskyttelse, den kan dermed også kaste lidt skygge over barnet, når det er tid til en lille lur på shoppingturen.

Er du den type forældre som gerne vil kunne gå lange ture i skoven og i udfordrene terræn, så er Thule Sleek et godt valg. Forhjulet er nemlig drejeligt og kan derved let komme rundt i naturen. Ligeledes er alle 4 hjul stødabsorberende, så man ikke så let sidder fast og nemt kan komme hen over grene og andre udfordringer på sin tur gennem skoven.

En af de ting som er praktisk ved denne klapvogn er dens mulighed for at have oppakning med. Den er udstyret med en varekurv som kan klare op til 5 kg. Ligeledes er der kroge på stelet så pusletasken nemt kan hægtes på og dermed kan du altid have lidt mad, drikke og bleer med dig, så du er klar til enhver situation.

Læs den fulde anmeldelse af: Thule Sleek klapvogn

4.6

Stokke Xplory X

Stokke Xplory X opnår en samlet score på 4.6 baseret på 33 forbruger- og ekspertanmeldelser. Læs det fulde datagrundlag her.

Når man er på udkig efter en klapvogn til den lille, så er der nogle ting som altid står øverst på listen over prioriteter, først og fremmest er det sikkerhed, dernæst komfort og design. Stokke Xplory er en klapvogn hvor sikkerheden er sat først og det ses blandt andet med en 5-punktssele som kan justeres efter barnets størrelse.

Designet er minimalistisk og moderne, der er virkelig tænkt over at gøre denne klapvogn så let i sit udtryk som muligt og det må man sige er lykkedes rigtig godt for Stokke Xplory X modellen.

Du får her en klapvogn som virkelig kommer nemt rundt i byen eller i supermarkedets smalle gange, forhjulene er nemmelig drejelige og det giver en nem måde at komme rundt om selv de skarpeste sving.

En af de ting som vi har kunne læse i de mange forbruger anmeldelser at kunderne elsker ved denne klapvogn, er det høje sæde, det gør at du får barnet op i øjenhøjde og dermned kan du underholde den lille på jeres færden.

Sæddet er ligeledes stort og rummeligt og det gør at barnet kan vokse i den samme klapvogn og kan bruges i mange år frem. Den er godkendt til at kunne have et barn på 22 kilo med på turen. Selve klapvognen vejer 13,4 kg og måler L: 101 x B: 56 x H: 131 cm. Du kan hurtigt folde den sammen og komme den om bag i bilen, hvis i skal videre fra a til b.

Skal du have den lille prins eller prinsesse med ud i naturen, så kan hjulene stabiliseres så du nemt kan komme rundt og over alle slags udfordringer. Ligeledes kan hjulene klikkes af, så når du kommer hjem fra en tur i skoven, er det nemt at rengøre og vedligeholde vognen, så den er klar til næste tur og oplevelse i skal på sammen.

Læs den fulde anmeldelse af: Stokke Xplory X

4.3

CYBEX Balios S Lux

CYBEX Balios S Lux opnår en samlet score på 4.3 baseret på 177 forbruger- og ekspertanmeldelser. Læs det fulde datagrundlag her.

Når man står og skal være forældre til et lille vidunder, så er der ingen tvivl om at alle forældre ønsker det bedste for deres børn. En god klapvogn kan være en rigtig god investering, da du kan have barnet med på tur og barnet dermed kan opleve lidt af bylivet fra en sikker klapvogn.

Denne klapvogn fra Balios kan have barnet både i en siddende position, så barnet kan følge med og opleve. Sæddet kan også justeres så barnet kan ligges ned og tage sig en kort siesta. Klapvognen er godkendt til brug op til 22 kg. Det vil sige at den bruges indtil barnet cirka bliver 4 år gammel.

CYBEX Balios S Lux klapvognen er udstyret med et vendbart sæde og justerbart styr, på den måde kan du både lade barnet sidde med front ud mod verden så det kan opleve på egen hånd, du kan også vende sæddet så du har mere kontakt til barnet, det kan være rigtig godt på den lidt længere tur, at give barnet lidt fleksibilitet.

På en varm og solrig sommerdag kan det ligeledes være rigtig godt at kunne skærme lidt af for solen, derfor er Cybex Balios også udstyret med en stor kaleche lavet i UV 50+ beskyttelse. Dermed kan du både holde varmen ude og give skygge til barnet, hvilket kan være rart hvis den lille prins eller prinsesse ønsker at tage en lille lur på turen.

Når man er ude at handle ind eller bare gå en god tur med den lille, så er der intet der er så vigtigt som at sikkerheden er i top. Denne klapvogn kommer med en indbygget 5-punktssele så barnet sidder godt og trygt i sæddet og du kan være sikker på at den lille ikke kravler ud af selen.

Når turen er overstået og i skal ind i bilen, så bliver det ikke nemmere at slå den sammen. Du kan med en hånd hurtigt klappe den sammen og komme den om bag i bilen. Det er ligeledes en af de detaljer som mange forbrugere har beskrevet som en af de bedst ting ved netop denne klapvogn. Sammenklappet fylder den: L: 75 x B: 60 x H: 41 cm.

Læs den fulde anmeldelse af: CYBEX Balios S Lux

4.8

BABY JOGGER City Elite 2

BABY JOGGER City Elite 2 opnår en samlet score på 4.8 baseret på 97 forbruger- og ekspertanmeldelser. Læs det fulde datagrundlag her.

Der er ikke meget tvivl om at Cityjogger er blandt de mest populærer klapvogne på markedet, de appelerer til den moderne familie som godt kan lide at have deres børn med på tur, mens de selv får motion og holder kroppen i gang. Cityjogger er på mange måder et udtryk for hvad der er oppe i tiden, nemlig at man skal være aktiv og opleve mens man kan.

Du får her en klapvogn som kan klare de fleste opgaver, om det er en tur ned gennem det fyldte supermarked eller en tur ud blandt skov og natur, så klare Cityjogger Elite 2 også det. når det kommer til en god tur ud i naturen, så kan forhjulene låses, så man nemt kan komme henover diverse ting der måtte ligge på stierne du færdes på.

Ryglænet i Cityjogger Elite 2 er trinløst, det vil sige du har gode muligheder for at placere barnet som du finder det bedst. Skal barnet ligges ned og have en lur, så er det muligt, skal det sidde op og opleve, så er det ligeledes en mulighed.

Den er også udstyret med stor kaleche i UV50+, så på en varm sommer dag, kan du let blokkere for solens stråler. Der er ligeledes god ventilation så barnet kan få frisk luft på de varme dage.

Klapvognen er utrolig robust trods sine blot 11,5 kg. Det viser blot at der er tænkt grundigt over alle funktioner og at Cityjogger er nem at have med rundt. Sammenklappet med hjul fylder den blot: L: 80 x B: 68 x H: 34 cm. Sammenklappet uden hjul fylder den: L: 77 x B: 53 x H: 31 cm. Den kan klare en vægt på 16-22 kg.

En af de ting som giver god tryghed ved denne klapvogn er dens indbyggede 5-punktssele som gør at barnet ikke kan kravle ud og være til fare for sig selv. Sikkerheden er med andre ord helt i top.

Læs den fulde anmeldelse af: BABY JOGGER City Elite 2

4.5

BABY JOGGER City Mini GT2.1

BABY JOGGER City Mini GT2.1 opnår en samlet score på 4.5 baseret på 2018 forbruger- og ekspertanmeldelser. Læs det fulde datagrundlag her.

Når danskerne skal købe klapvogn, så er denne model en af de absolut mest populærer på markedet. Nu er den kommet i en ny version hvor der er optimeret på de små detaljer og du får dermed en komplet klapvogn som nemt kan komme med på alle slags eventyr.

I vores analyse har vi fundet frem til én ting som går igen når det kommer til ros af denne klapvogn fra forbrugerne og det er hjulene. Der er affjedring i alle hjul så du nemt kan komme over små og store udfordringer. Ligeledes er forhjulene drejebare og det gør at du kan komme rundt på lidt plads. Er du ude i naturen og gå en tur, så kan hjulene låses, så du nemmere kan komme frem.

City Mini klapvognen er også udstyret med en 5-punktssele, som kan justeres efter barnets størrelse og i takt med at det vokser. Du kan nemt justere ryglænet så barnet enten kan sidde oprejst eller ligge ned hvis det er tid til en kort lur. Kalechen er stor og giver dermed god skygge på de varme sommerdage og samtidig kan der åbnes godt op for ventilationen.

Når du har været rundt i byen eller ude i skoven, så vil du selvfølgelig også gerne hurtigt videre og undgå for meget besvær med at klappe den sammen og komme den om bag i bilen og netop det er der taget højde for ved BABY JOGGER City Mini GT2.1, du kan nemlig nemt klappe den sammen med en hånd.

Sammenklappet med hjul fylder den: L: 84  x B: 65  x H: 30  cm. Uden hjul fylder den: L: 84 x B: 53 x H: 23  cm. Det er altså en ultra kompakt klapvogn som du let kan få plads til omme bag i bilen og derved hurtigt komme videre i dagens program.

Den totale vægt på denne enestående klapvogn er blot på 10,4 kg. Det er dermed en af de letteste i vores udvalg af klapvogne. Med andre ord får du en sikker klapvogn, som har massere af muligheder for tilpasning og høj sikkerhed.

Læs den fulde anmeldelse af: BABY JOGGER City Mini GT2.1

4.6

THULE Urban Glide 2

THULE Urban Glide 2 opnår en samlet score på 4.6 baseret på 1325 forbruger- og ekspertanmeldelser. Læs det fulde datagrundlag her.

Leder du med lys og lygte efter en klapvogn som du kan bruge når der skal løbes en tur og du dermed kan have den lille guldklump med. Thule Urban Glide 2, er skabt med det formål at man netop kan bruge den når man skal løbe en tur, du låser blot hjulene fast og så er du ellers klar til at få dagens motion med den lille.

Det er tydeligt at se at der i denne klapvogn er tænkt længe over design men også i høj grad over sikkerheden. Urban Glide 2 er udstyret med en 5-punktssele som giver god sikkerhed til barnet og du kan have ro i maven over at barnet ikke kan falde ud af klapvognen.

Bor du inde i byen og skal hurtigt frem og tilbage, så gør de store hjul det ekstra nemt at komme frem og over ting på vejen. Ligeledes er de store hjul ekstra gode hvis du skal ud og gå en tur i det fri. Der er derudover en håndbremse så du hurtigt kan bremse hvis der er behov for dette.

Selve stellet kan nemt klappes sammen med en hånd, så når i har været ude på jeres tur og oplevet det i skal, så kan du uden besvær komme klapvognen om bag i bilen og trille sikkert hjem. Hjulene kan nemt klikkes af så du får en mere kompakt klapvogn som ikke fylder meget i bagagerummet.

Når du skal ud og handle, så kan du i varekurven opbevare hele 5 kg. Bagfra kan du hurtigt fylde varene i kurven så du nemt kan organiserer dine indkøb uden du skal have poser i hånden. Alt i alt er der tænkt rigtig meget over de små praktiske ting ved denne klapvogn.

Thule Urban Glide 2 vejer 11,5 kg og er godkendt til et barn på 22 kg. Det vil sige at du kan bruge klapvogn fra barnet er helt nyfødt til ca. 4 års alderen. Den måler sammenklappet med hjul: L: 87 x B: 69 x H: 34 cm.

Læs den fulde anmeldelse af: THULE Urban Glide 2

4.9

UPPABABY Cruz v2

UPPABABY Cruz v2 opnår en samlet score på 4.9 baseret på 726 forbruger- og ekspertanmeldelser. Læs det fulde datagrundlag her.

Hvis design og komfort er noget som er vigtigt for dig, så kommer du ikke uden om denne Klapvogn fra Uppababy, her er der virkelig tænkt længe over udtryk og farvesammensætninger. Designet er strømlinet og super let, samtidig er der på ingen måde gået på kompromis med komforten for babyen.

Uppababy Cruz v2 er en rummelig klapvogn som giver plads til barnet og mulighed for at der kan vokses i vognen. Der er masser af muligheder for at barnet både kan ligge ned og sidde oprejst og dermed følge med i hvad der sker af sjove ting.

Du får med denne klapvogn en optimal løsning til når i skal ud og handle sammen, hjulene kan dreje og du kan derved let komme rundt om selv de mindste hjørne og hvor pladsen er træng. Samtidig kan du vende sædet, så enten kan barnet have frit udsyn, eller også kan du sæddet så du har direkte kontakt til barnet. Klapvognen er også udstyret med en varekurv der er godkendt til hele 13,6 kilo.

Når solen kommer frem, så er det rart at kunne trække kalechen frem så den lille ikke får sol, vind eller regn lige i ansigtet. Den kan også bruges når den lille ønsker at tage lille lur. Kalechen er med UV-beskyttelse 50+ og der følger end videre også et myggenet med så du kan holde myg og andre insekter væk.

Noget som alle forældre selvfølgelig går højt op i er sikkerheden og her er der virkelig også gjort meget for detaljerne. Klapvognen er udstyret med en 5-punktssele, som kan justeres alt efter barnets størrelse, ligesom der også er skulderpuder så barnet kan sidde trygt og komfortabelt.

Læs den fulde anmeldelse af: UPPABABY Cruz v2

3.6

Britax Smile III

Britax Smile III opnår en samlet score på 3.6 baseret på 24 forbruger- og ekspertanmeldelser. Læs det fulde datagrundlag her.

Går du op i miljøet, så burde du måske overveje Britax Smile 3, som den klapvogn i skal investere i. Den er nemlig lavet i betræk af 100% genanvendt polyester, det giver en god og behagelig komfort til dit barn og du kan samtidig gøre lidt godt for vores klode.

Stellet er blot 57 cm, den er derfor ekstra kompakt og kommer dermed hurtigt og let rundt i supermarkedet eller et shoppingcenter hvor pladsen eller kan være træng. Britax Smile 3, ligger på alle måder op til at skulle bruges til at kunne komme rundt på en masse eventyr.

Kalechen er i UV 50+ så du kan være sikker på at den beskytter godt mod solens stråler og du kan samtidig lukke ned hvis den lille skal have sig en lille lur mens i er på tur. En anden ting som trækker godt op er det vendbare sæde, så kan du enten sætte den lille så der er frit udsyn mod verden, eller også kan du vende det ind mod dig så i har kontakt.

Britax Smile 3 er udstyret med en god og polstret 5-punktssele som kan justeres i takt med at barnet vokser. Hjulene er luftfyldte og der er god affjedring i hjulene, så turen bliver utrolig behagelig for den lille og vil ikke registrere de små bump der måtte være på turen.

Læs den fulde anmeldelse af: Britax Smile III

4.8

Britax-Römer B-Agile R

Britax-Römer B-Agile R opnår en samlet score på 4.8 baseret på 396 forbruger- og ekspertanmeldelser. Læs det fulde datagrundlag her.

Når du køber en klapvogn til den lille, så vil du selvfølgelig gerne investere i en løsning som kan holde i mange år og være en trofast genstand når du skal med din lille guldklump på tur. Denne klapvogn fra Britax er godkendt til 22 kilo, det vil sige at barnet kan bruge den fra helt lille og indtil cirka 4 års alderen.

Bor du i byen, så ved du også at pladsen ofte kan være meget træng og det kan kræve sit at komme rundt, her er fordelen ved Britax-Römer B-Agile R modellen at den kun har en stel bredde på 56 cm, den kan med andre ord nemt komme rundt og ind selv de smalleste steder.

Ryglænet kan justeres og indstilles så barnet både kan ligge ned og sidde op. Du har altså mulighed for at handle og dermed kan barnet lægges ned hvis det har behov for en lille lur. Når luren er overstået kan du igen sætte sædet op og så kan den lille igen følge med i hvad der sker ude i den store verden.

Klapvogen er udstyret med stor kaleche som giver en masse ventilation til den lille. Kalenchen kan bruges både hvis solen står højt på himmelen, på en regnvejrsdag eller hvis det blæser. Det er altid godt at kunne skærme den lille af for uforudsete ting.

Læs den fulde anmeldelse af: Britax-Römer B-Agile R