|

Du sover bedre, når soveværelset er indrettet korrekt

Din nattesøvn bliver påvirket af dit soveværelses indretning, og det er derfor vigtigt, at du indretter det på den helt rigtige måde og skaber ro og plads til afkobling.

Det er ikke alle, der er klar over det, men dit soveværelses indretning spiller faktisk en stor rolle, når du lægger dit hoved på puden om aftenen. En rodet indretning med urolige farver og former kan gøre, at du sover langt dårligere, og du bør derfor indrette dit soveværelse med masser af lys samt rolige og afslappende elementer for at sikre dig, at de ydre rammer spiller.

Kun et soveværelse

Du har sikkert en holdning til, hvordan dit soveværelse skal se ud og hvilke farver, materialer og møbler, du ønsker at benytte.

Det essentielle er dog, at du indretter dig, så der er plads til, at du kan slappe af og koble fra i et af hjemmets vigtigste rum.

Det gør du blandt andet ved at sørge for, at dit soveværelse kun bliver brugt til at sove i.

Hvis dit soveværelse samtidig bliver brugt som kontor eller legerum om dagen, vil det nemlig forstyrre dig om aftenen. Et rodet arbejdsbord, hvor du lige kan ane morgendagens arbejdsopgaver, kan være voldsomt forstyrrende, når du ligger hovedet på puden, og du bør derfor bestræbe dig på kun at bruge dit soveværelse til søvn.

Skab rum til afslapning

Det er vigtigt at du opfatter dit soveværelse som trygt og rart. Det kan du sørge for ved at indrette det roligt og behageligt med møbler og farver, som ikke larmer og forstyrrer. Pangfarver, spræl og mange, tunge møbler kan ofte forstyrre og skabe uro. Prøv derfor at tænke i rolige farver og tekstiler, og hold eventuelt rummet i ene jordfarver eller tone i tone.

Derudover kan det være en god idé at anskaffe sig et sengetæppe i en flot farve, som kan gemme dynerne væk og give en rolig fornemmelse.

Det kan du f.eks. gøre med et sengetæppe fra Semibasic, som giver en behagelig følelse med en rolig, støvet rosa farve.

Let at gøre rent

Du bør ikke bruge dit soveværelse til opmagasinering, da dine ting vil samle støv og give rummet et rodet udtryk, som kan påvirke din søvn negativt.

Hvis dit soveværelse er besværligt at gøre rent, er det derfor et godt tegn på, at der befinder sig alt for mange ting og nips.

Derudover vil støv og snavs gøre dit soveværelse uhygiejnisk, og rodet vil altså påvirke dig, når du lægger dig til at sove. Smid derfor unødvendige nips ud, og gør rengøring af værelset lettere.

Et godt soveværelse er mørkt

Hvis du ikke allerede har gode gardiner, bør du anskaffe dig nogle, så der kan trækkes for, når du skal sove. Lyset om morgenen er forstyrrende for de fleste, og om sommeren er det samtidig rart at kunne trække for, når aftenerne er lysere. Derudover kan det mindste lys fra eventuelle gadelamper faktisk være forstyrrende, så sørg for, at dit soveværelse er så mørkt som muligt.

Der findes mange forskellige typer gardiner, og med en fed og moderne udgave kan du samtidig bruge gardinet som en del af din boligindretning. Se f.eks. nærmere på Color & Co., som har nogle spændende bud, der kan falde i god jord.

Similar Posts