|

Forskning: Sådan påvirker søvn din livskvalitet og dit vægttab

god søvn

Når vi ønsker at tabe nogle kilo fra sidebenene, så får vi som ofte af vide at vi skal motionere og være i bevægelse mindst 30 minutter hver dag, at vi skal spise sundt og så kommer det hele af sig selv.

Problemet er bare, at selv mange eksperter glemmer hvor stor en faktor vores søvn har. Hvis vi får dårlig søvn, så er vi trætte og uoplagte dagen efter, vi har større tendens til at vælge usund mad, vi har ikke energien til at skulle i fitnesscenter og generelt har vi bare ikke energien til ret meget.

I denne artikel vil vi sætte fokus på god søvn og hvordan det kan hjælpe med dit vægttab, vi vil vise dig hvilke fordele der ellers er ved god søvn og sidst men ikke mindst så vil vi vise dig hvilke gode rutiner du skal få indarbejdet i din hverdag.

Forskningen siger vi skal have rigeligt med søvn

Først og fremmest lad os lige tag et kig på forskningen, for der er nemlig forsket rigtig meget i hvordan søvn kan påvirke vores sundhed og vores livskvalitet.

Samtidig kan det også dokumenteres, at dårlig søvn over en periode kan have drastiske konsekvenser. Der er potentiel risiko for at man opbygger en depression, bliver mere angst, trist og mere modløs.

Mere søvn vil få dig til at se yngre ud

En anden undersøgelse som er værd at bide mærke i er denne, her lavede man en forsøgsgruppe med 60 kvinder. Man opdelte dem i en gruppe med dem som havde en god og rolig nattesøvn. Samt en anden gruppe som sov dårligt og havde søvnproblemer stort set hver nat.

Der efter gik man ind og kiggede på deres hudkvalitet og fandt en tydelig sammenhæng mellem kvinderne i de to grupper. I gruppen med kvinderne der sov dårligt hver der tydelig tegn på rynker, en ru og bleg hud. I den anden gruppe med kvinderne der sov dejligt igennem hver nat, fandt man en mere ungdommelig og fast hud.

Man fandt ligeledes ud af at kvinderne som sov bedre også passede bedre på sig selv, de beskyttede deres hud mod solens stråler med solcreme, de brugte natcreme stort set hver nat og var generelt mere påpaselige.

En god seng er alfa omega

Som du kan se, så er en god søvn altså utrolig vigtig for dit helbred og din sundhed. Det er derfor utrolig vigtigt at du sover i en god seng, som passer til præcis dine behov. Sengen skal hverken være for blød eller for hård, den skal støtte ryggen, så du ligger perfekt.

Når du ligger fladt i sengen, er det vigtigt at der ikke er for meget hulrum mellem madras og lænden. Er der det så er sengen for stiv og du må finde en som er mere blød. Et godt råd er at man ganske enkelt ikke må kunne føre en hånd ind mellem lænd og madras, der skal være kontakt og madrassen skal støtte ordenligt. Se mere i denne guide, hvor vi guider dig til at købe seng hvis du har rygproblemer.

Lav en analyse af din krop

For at tabe vægt er der altså flere ting som skal være på plads, vi skal motionere, vi skal spise sundt og vi skal få vores søvn. Det hele gøres dog meget nemmere hvis vi har nogle data fra vores krop, her kan man eksempelvis bruge en kropsanalysevægt, til at måle ens fedtprocent, vægt og fremgang over tid.

Man kan også gå all in og få lavet en dna test, med en sådan test kan du hurtigt få svar på rigtig mange ting som dit dna afslører. Du vil kunne få af vide hvor meget du bør sove, hvad du bør spise og hvilken motionsform der er bedst for din krop.

Den danske virksomhed Athgene.com, laver denne type af tests, du får ganske enkelt et lille kit hvor du selv skal udføre arbejdet og så sende prøven tilbage til deres laboratorium, efter et par uger vil du kunne logge ind på deres hjemmeside og se dine data og en masse råd til at optimere din sundhed.

Similar Posts