Guide til at finde den bedste Vandrerygsæk [2020]

Skal du ud på en længere vandretur og skal du have plads til flere dages forplejning, sovepose, telt og diverse grej, så er det en god ide at investere i en god og komfortabel vandrerygsæk som passer til både din krop og dit behov.

Her på siden kan du finde test og anmeldelser af de bedste vandrerygsække på markedet, samt læse vores store købsguide til hvad du skal være opmærksom på inden du køber. Nedenfor kan du hoppe direkte til den sektion du leder efter.

Hvordan tester vi produkterne?
Vi tester ikke selv produkterne, vi samler data, fra forbrugere og eksperter og samler det i en let tilgængelig guide, hvor du nemt kan danne et overblik over de bedste produkter. Læs mere om hvordan vi vurderer og tester produkter her.

Der er anvnendt affiliate links i denne artikel, til at finansiere Topguiden.dk. Artiklen kan dermed anses som sponsoreret indhold – Læs mere.

[su_divider top=”no” divider_color=”##0C5F5F” size=”5″ margin=”20″]

[mks_dropcap style=”square” size=”14″ bg_color=”#003f67″ txt_color=”#ffffff”]4.8[/mks_dropcap]

The North Face – Borealis Classic

[mks_pullquote align=”left” width=”300″ size=”14″ bg_color=”#f4f4f4″ txt_color=”#000000″]“Super lækker rygsæk! med plads til det hele..“

Kundeanmeldelse – Zalando.dk[/mks_pullquote]

Hvis du blot skal på en mindre tur og ikke skal have alt for meget hverken grej eller udstyr med, men blot lidt skiftetøj og andre småting, så er der ingen grund til at slæbe rundt på en helt stor og klodset rygsæk.

Du kan bruge den både når du skal på en lille mini ferie, en forlænget weekend i en af europas storbyer eller hvis du skal med familien ud på en lille udflugt hvor i skal have lidt madpakker og forskelligt med hjemmefra.

The North Face – Borealis Classic, har en kapacitet på 29 liter, opdelt i 4 rum. Hovedrummet er beskyttet og kan blandt andet bruges til en computer. Indvendigt i tasken er der plads til et drikkesystem og på siderne er der lommer hvor du ligeledes kan have lidt snacks og vand.

Rygpanelet er lavet i polstret airmesh og giver god ventilation så den er behagelig at gå med selv når det er varmt. Inde i tasken er der et mindre rum som er oplagt til småting, så som blyanter og kuglepene.

Den er udstyret med både brystspænde og livrem, livremmen kan nemt tages af hvis ikke man har brug for den.

Alt i alt en rigtig god og solid mindre vandrerygsæk, som kan bruges i mange henseender, den fås ligeledes i mange forskellige designs, alt fra militær modeller, til den klassiske sorte, til pink, blå, mørkegrøn og meget mere.

Specifikationer:

 • Oplagt til skole eller arbejdstaske
 • Perfekt til miniferien
 • Plads til drikkesystem
 • Sidelommer med plads til drikkedunk
 • Rygpanel i polstret airmesh
 • Brystrem og livrem
 • Kapacitet: 29 Liter
 • Vægt: 1166 gram
 • Stort hoved med plads til laptop 15″
 • Stort udvalg af designs og farver
KildeBedømmelse
Zalando.dk4.8 out of 5 stars 4.8 (543)
Trekkinn.com5 out of 5 stars 5.0 (37)
Webtogs.com5 out of 5 stars 5.0 (6)
Amazon.de4.8 out of 5 stars 4.8 (5)
Campz.de5 out of 5 stars 5.0 (3)
Samlet:4.8 out of 5 stars 4.8 (594)

[su_divider top=”no” divider_color=”##0C5F5F” size=”5″ margin=”20″]

[mks_dropcap style=”square” size=”14″ bg_color=”#003f67″ txt_color=”#ffffff”]4.8[/mks_dropcap]

Deuter Fox 40

[mks_pullquote align=”left” width=”300″ size=”14″ bg_color=”#f4f4f4″ txt_color=”#000000″]“This is a quality pack, but a little too small for my 12 year old son.“

Kundeanmeldelse – Amazon.com[/mks_pullquote]

Den er specielt lavet til store børn, eller mindre voksne. Så hvis du før har haft en rygsæk som ikke føltes korrekt på kroppen, så kan det muligvis skyldes at den ikke var lavet til netop dine behov.

Med denne rygsæk er der en masse remme på ydersiden, det giver mulighed for at fæstne alt fra isøkser, hjelme, lygter, kort, kompas, tools, skistave og meget mere.

I rygstykket er der et Vari Quick system, som gør det nemt at justere højden og dermed kan du let opnå en perfekt pasform. Hoftebæltet hjælper med at fordele vægten ned i hofterne og dermed har du mere fleksibilitet i skuldrene til at holde balancen og du vil opleve en meget bedre komfort når du går lange ture.

Den er perfekt til hiking og trekking samt til alpint brug, du kan ligeledes bruge den når du skal på diverse overlevelsesture og meget andet i det fri.

Specifikationer:

 • Vari Quick system
 • Kan åbne både i toppen og i bunden
 • Mange udvendige remme
 • Perfekt til hiking, trekking og alpint brug
KildeBedømmelse
Rei.com4.7 out of 5 stars 4.7 (23)
Backcountry.com5 out of 5 stars 5.0 (1)
Amazon.com5 out of 5 stars 5.0 (1)
Campsaver.com5 out of 5 stars 5.0 (8)
Trailspace.com4.5 out of 5 stars 4.5 (1)
Samlet:4.8 out of 5 stars 4.8 (34)

[su_divider top=”no” divider_color=”##0C5F5F” size=”5″ margin=”20″]

[mks_dropcap style=”square” size=”14″ bg_color=”#003f67″ txt_color=”#ffffff”]4.7[/mks_dropcap]

The North Face – Cobra 60

[mks_pullquote align=”left” width=”300″ size=”14″ bg_color=”#f4f4f4″ txt_color=”#000000″]“Awesome pack! Perfect size and very versatile. Crampon pocket and helmet carry makes the pack able to be loaded up for longer overnight trips, then the pack can be minimized for shorter summit pushes.“

Jerry – Thenorthface.com[/mks_pullquote]

Hvis du leder efter en vandrerygsæk som virkelig kan tåle hård belastning og som er lavet i solide materialer, så er denne Cobra rygsæk fra The North Face, et sikkert og godt valg.

Den er udviklet specielt til alpine ekspeditioner, hvilket man også kan se ved at der er både hjelmholder, skiholder samt diverse fastgørelsespunkter hvor du kan vedhænge grej.

Med købet af denne vandrerygsæk, får du en rygsæk som kan holde i mange år frem, det er solid kvalitet hele vejen igennem. Den kan justeres og indstilles ned til mindste detalje, eksempelvis kan alurammen, hoftebæltet, polstringen og låget tages let af, hvis der skulle blive behov for det.

Der er mange rigtig fede detaljer ved denne rygsæk, der er værktøjsholder på hoftebæltet, der er en rebsholder, samt flere reflekterende punkter.

Dette er med andre ord den perfekte rygsæk til skioplevelser og langrend. Du kan selvføleglig også bruge den når du er ude og rejse med familien, når du er på vandretur i bjergene og meget mere.

I S/M modeller kan den rumme 57 liter og har en vægt på 1670 g. I L/XL modellen kan den rumme 60 liter og har en vægt på 1730 g.

Specifikationer:

 • Udviklet til alpine ekspeditioner
 • Vægt: 1670-1730 g.
 • Lomme til væskeblære
 • Mange fastgørelsespunkter
 • Reflekterende punkter
 • Aftagelig polstring
 • Holder til hjelm
 • Holder til reb
 • Holder til ski
 • Aftageligt toprum
 • Værktøjsholder i hoftebæltet
 • Lomme i hoftebæltet
 • Aftagelig aluramme
KildeBedømmelse
Thenorthface.com4.8 out of 5 stars 4.8 (18)
Rei.com4.5 out of 5 stars 4.5 (19)
Backcountry.com5 out of 5 stars 5.0 (2)
Trekkin.com5 out of 5 stars 5.0 (3)
Amazon.co.uk5 out of 5 stars 5.0 (1)
Samlet:4.7 out of 5 stars 4.7 (43)

[su_divider top=”no” divider_color=”##0C5F5F” size=”5″ margin=”20″]

[mks_dropcap style=”square” size=”14″ bg_color=”#003f67″ txt_color=”#ffffff”]4.7[/mks_dropcap]

The North Face – Women’s Terra 55 V2

[mks_pullquote align=”left” width=”300″ size=”14″ bg_color=”#f4f4f4″ txt_color=”#000000″]“Excellent quality as usual from The North Face“

Mister Person – Amazon.co.uk[/mks_pullquote]

The North Face er kendte for at lave alt fra jakker, til rygsække, til diverse andet udstyr som kan bruges i naturen. Denne rygsæk er specielt lavet til kvinder og er dermed formet anatomisk efter en kvindes ryg.

Den har en perfekt vægtfordeling, med det nye og optimerede Opti-Fit™, som sikre en teknisk pasform og bærekomfort.

Den er fyldt med en masse små detaljer som gør den til en fornøjelse at have med på rejsen eller vandreturen. Nogle af de ting der har været fokus på under udvikling af denne multifunktionelle rygsæk er høj åndbarhed, høj komfort, stor kapacitet, let konstruktion, høj kvalitet, samt stor fleksibilitet.

I siden er der en stor indgang med lynlås, hvor du hurtigt kan komme ind til selve hovedrummet. Der er ligeledes et stort rum til drikkesystem, hvor der ligeledes er en særlig udgang til slangen du kan drikke fra.

Skulderremmene er anatomisk formet og giver dermed en perfekt aflastningsevne og komfort. Ventilationssystemet sikre at sved og varme hurtigt bliver afledt.

The North Face – Women’s Terra 55 V2 kan rumme 55 liter, den har en egen vægt på mellem 1975-2020 g. Alt efter hvilken størrelse du køber den i.

Specifikationer:

 • Specielt designet til kvinder
 • Anatomiske skulderseler
 • Multifunktionel
 • Stor komfort og fleksibilitet
 • Opti-Fit™ affjedringssystem
 • Indgang til hovedrum fra siden
 • Rum til drikkesystem og udgang til slange
 • Indbygget ventilationssytem
 • Anatomisk korrekt hoftebælte
 • Udvendige mål: 69 cm x 31 cm x 31 cm
 • Rummelighed: 55 liter
KildeBedømmelse
Backcountry.com5 out of 5 stars 5.0 (8)
Amazon.co.uk3 out of 5 stars 3.0 (3)
Rei.com4.7 out of 5 stars 4.7 (22)
Amazon.com5 out of 5 stars 5.0 (1)
Dickssportinggoods.com4.7 out of 5 stars 4.7 (22)
Samlet:4.7 out of 5 stars 4.7 (56)

[su_divider top=”no” divider_color=”##0C5F5F” size=”5″ margin=”20″]

[mks_dropcap style=”square” size=”14″ bg_color=”#003f67″ txt_color=”#ffffff”]4.6[/mks_dropcap]

Lowe Alpine – Eclipse 25

[mks_pullquote align=”left” width=”300″ size=”14″ bg_color=”#f4f4f4″ txt_color=”#000000″]“Excellent backpack with lots of features that are hard to find on similar sized packs.“

Kundeanmeldelse – Amazon.co.uk[/mks_pullquote]

Leder du efter en mindre rygsæk, som du kan bruge til de mindre ture, hvor du ikke behøves at have alt for meget grej og udstyr med, så er denne Lowe Alpine – Eclipse 25 et rigtig godt og sikkert valg.

Det er en multifunktionel daypack hvor der er blevet fokuseret på at lave en flot taske med god rummelighed og høj komfort.

Den er lavet med et justerbart rygstykke, så du kan indstille den efter din krop og dermed opnå en fantastisk pasform. Selve tasken er ligeledes super let og vejer blot 900 gram.

Der er godt med muligheder i denne taske til at pakke og organisere dine ting, på fronten er der en stretch lomme, der er lommer i hoftebæltet, samt i skulderstropperne, også er der indvendige lommer i selve hovedrummet.

Den har en kapacitet på 25 liter, det vil sige at du sagtens kan bruge denne til mindre udflugter såsom en weekendtur, når du skal på tur med familien og til general hverdags- og arbejdsbrug.

Specifikationer:

 • Perfekt til weekendture
 • Kapacitet: 25 liter
 • Vægt: 900 gram
 • Justerbar ryglængde
 • Der medfølger et regnslag
 • Lommer i skulderstropperne
 • Lommer i hoftebælte
 • Lommer indvendigt i rygsækken
 • Stor stretch lomme på fronten
 • Indvendige lommer
KildeBedømmelse
Amazon.com4.6 out of 5 stars 4.6 (3)
Campsaver.com4.8 out of 5 stars 4.8 (4)
Bergfreunde.eu4.8 out of 5 stars 4.8 (8)
Amazon.co.uk4.4 out of 5 stars 4.4 (10)
Idealo.de3 out of 5 stars 3.0 (1)
Samlet:4.6 out of 5 stars 4.6 (26)

[su_divider top=”no” divider_color=”##0C5F5F” size=”5″ margin=”20″]

[mks_dropcap style=”square” size=”14″ bg_color=”#003f67″ txt_color=”#ffffff”]4.4[/mks_dropcap]

The North Face Terra 65

[mks_pullquote align=”left” width=”300″ size=”14″ bg_color=”#f4f4f4″ txt_color=”#000000″]“The North Face Terra 65 pack is a well built, versatile pack that is great for long distance backpacking trips as well as short overnighters“

Kundeanmeldelse – Trailspace.com[/mks_pullquote]

THE NORTH FACE TERRA 65, er en solid og komfortabel vandrerygsæk til den længere ekspedition og til ham og hende der ønsker kvalitet til gode priser.

Så hvis du skal afsted på en længe vandretur eller jordomrejse og skal have en masse gear, tøj og udstyr med, så er det her en af de mest anbefalede af både eksperter og almindelige backpackers.

Som mange af de andre North Face rygsække, så er den udstyret med det patenterede Optifit system, som giver en unik komfort og sørge for at fordele vægten korrekt ned i hoften.

Dens volume er på hele 65 liter, det vil sige at du har rigeligt plads til at kunne have de fleste ting med på din tur. Normalt siger man at 70 liter er mere end rigeligt til mere end 5 dage i naturen.

På Fronten er der en stor lynlås indgang til selve hovedrummet, så hvis du har noget i bunden eller midt i rygsækken, så kan du åbne i siden og dermed få hurtigt adgang, fremfor at skulle prøve at finde det fra top åbningen.

Materialet den er lavet i er 600D Polyester, 420D mini-ripstop nylon og 1200D polyester. Den har en egenvægt på 2025 g.

Specifikationer:

 • Optifit bæresystem
 • Vægt: 2025 gram
 • Lavet i polyester
 • Kapacitet: 65 Liter
 • Stor lomme i toplåget
 • Forberedt til drikkesystem
 • Fæster til isøkser eller vandrestave
 • Lynlåslommer på hoftebæltet
 • Justerbar ryglængde
KildeBedømmelse
Thenorthface.com4.4 out of 5 stars 4.4 (44)
Backcountry.com4.5 out of 5 stars 4.5 (15)
Amazon.com4.4 out of 5 stars 4.4 (29)
Dickssportinggoods.com4.4 out of 5 stars 4.4 (64)
Trailspace.com4.5 out of 5 stars 4.5 (8)
Samlet:4.4 out of 5 stars 4.4 (160)

[su_divider top=”no” divider_color=”##0C5F5F” size=”5″ margin=”20″]

[mks_dropcap style=”square” size=”14″ bg_color=”#003f67″ txt_color=”#ffffff”]4.4[/mks_dropcap]

The North Face – Banchee 50

[mks_pullquote align=”left” width=”300″ size=”14″ bg_color=”#f4f4f4″ txt_color=”#000000″]“I bought it before going on a hike to El Altar in Ecuador. The weight distribution is amazing and the material is durable! Best investment made.“

Michael – Thenorthface.com[/mks_pullquote]

Her ser du en vandrerygsæk fra The North Face, den rummer op til 50 liter, så der er god mulighed for at pakke en masse ting til din tur. Normalt siger man at 50 liter vil svare til 3-5 dage i den frie natur. Det kommer dog meget an på hvad præcist du skal have med og hvordan du pakker dine ting.

Rygsækken her er lavet med en dynamisk aluminiumsramme, samt avanceret optifit teknologi, som sikrer en høj og god komfort.

Udvendigt på rygsækken er der en masse stropper og vedhæng hvor på du kan fæstne en masse gear, lyster, kort og meget andet. Det er smart da du hurtigt kan få fat i dine mest vigtige ting uden at du skal have rygsækken af og på hver eneste gang.

Ligeledes er der 8 indvendige rum, det giver dig mulighed for at pakke og organisere dine småting, så du altid ved hvor de er. Udvendigt er der 2 store rum, her kan du eksempelvis have regntøj eller andre ting som du hurtigt kan hive frem hvis vejret ændre sig.

Specifikationer:

 • Fantastisk pasform med OptiFit™ teknologi
 • Høj stabilitet
 • Stor bevægelsesfrihed med den indbyggede aluminiumsramme
 • 8 indvendige lommer og 2 udvendige rum
 • Toplommen kan justeres
 • Kompatibel med drikkesystem
 • Kapacitet: 50 liter
KildeBedømmelse
Thenorthface.com3.4 out of 5 stars 3.4 (5)
Gearinstitute.com4.6 out of 5 stars 4.6 (1)
Amazon.com5 out of 5 stars 5.0 (3)
Rei.com5 out of 5 stars 5.0 (4)
Dickssportinggoods.com4.5 out of 5 stars 4.5 (6)
Samlet:4.4 out of 5 stars 4.4 (19)

[su_divider top=”no” divider_color=”##0C5F5F” size=”5″ margin=”20″]

Købsguide til vandrerygsæk

Hvis det er første gang du skal ud og vandre med rygsæk og oppakning, så kunne man måske godt forestille sig at der ikke var den store forskel på rygsække og man derfor blot kunne købe den billigste på markedet.

Men der er mange ting man skal holde øje med, hvis ikke man ønsker at få ødelagt hele kroppen, for der skal som sagt bæres på rigtig mange kilo. Først skal du kigge komforten, pasformen og bæresystemet, dernæst skal du på hvilken størrelse du har behov for, sidst men ikke mindst skal du gennemgå alle detaljerne såsom vedhæng, hvor mange rum samt lommer der er og meget mere.

Denne købsguide er delt op i 3 elementer:

KOMFORT:

STØRRELSER

DETALJER

[su_divider top=”no” divider_color=”##0C5F5F” size=”5″ margin=”20″]

Komfort

Komforten er noget af det absolut vigtigste ved en vandrerygsæk, du skal ud og gå utallige kilometer og hvis ikke rygsækken sidder ordenligt, samt fordelen vægten korrekt, så kan det hurtigt blive en lang tur. Når vi snakker om komfort så er der følgende du skal være opmærksom på:


Kvalitet

Inden du køber din nye vandrerygsæk, bør du tjekke den overordnede kvalitet af rygsækken. Gode steder at tjekke er i syningerne rundt omkring lynlåse, stropper og diverse lommer.

Ved at tjekke om syningerne er grundige og lavet korrekt kan du hurtigt spore hvor langtidsholdbar rygsækken er. Er syningerne ujævne og asymetriske så kan det ofte være lavet i et land hvor tingene har skulle gå alt for hurtigt, for at kunne holde priserne helt i bund og hvor der ikke har været fokus på høj kvalitet.


Justeringsmuligheder

Det er vigtigt at vandrerygsækken kan tilpasses og justeres, så den sidder optimalt på din krop. Det er afgørende for hele komforten ved at gå med en tung rygsæk at den kan justeres og indstilles til dine behov.

De moderne rygsække har et stort antal muligheder og det er essentielt at du lære at bruge disse muligheder til fulde. Hvis du handler i en butik kan du få assistance til at justere den korrekt, ellers se youtube videoen nedenfor og lær hvordan man gør selv.

1. Gør alle spænder løse: Start med at løsne hele rygsækken op, tag rygsækken på og stram så til en efter en. Hvis du tager en rygsæk på som allerede er strammet til og derefter justere den, så er der sandsynlighed for at du strammer den skævt eller ligger vægten forkert på kroppen.

2. Stram bæltet om livet: Sørg for der strammes godt til, dog uden at det bliver ubehageligt. Hoftebæltet bør sidde midt på hoften.

3. Stram skuldrestropperne: Tag fat i begge skuldrestropper og stram den ned af samtidig, ved at stramme dem samtidig er det nemmere at sætte rygsækken korrekt og lige på ryggen.

4. Luk brystspændet: Brystspændet skal også lukkes så det både føles godt og tilpas stramt.

5. Stram til ved skuldrene: Lidt længere oppe ved skuldrene sidder der et spænde som gør at der ikke er hul mellem skuldre og rygsækken. Når du strammer disse stropper lukkes hullet og tasken sættes korrekt.

6. Tilpas efter længden på dit torso: På de mere moderne rygsække kan man nemt indstille rygsækken efter en torso, det giver den ultimative komfort.

7. Sørg for vægten er fordelt korrekt: Omkring 65% af rygsækkens vægt skal være placeret på hofterne, så når du bøjer dig nænsomt fremover skal du gerne kunne mærke at vægten placeres på hofterne. Hvis du derimod indstiller rygsækken forkert og bærer størstedelen af vægten på skuldrene, så vil din vandretur være væsentligt mere vanskelig.


Bæresystem

En af de absolut vigtigste ting du skal være opmærksom på inden du køber en vandrerygsæk er selve bæresystemet. Et dårligt bæresystem ligger størstedelen af vægten på skuldre og på ryggen, hvorimod et godt bæresystem ligger vægten og presset på hoftebæltet og lænden.

Dermed bliver de store muskelgrupper og selve skelettet brugt optimalt. En afstiver i ryggen sørger for at fordele vægten ned i lænden og hoftebæltet fordeler vægten rundt i hoften.

Man inddeler rygsække i komfortzoner, altså en anbefaling af hvor mange kilo rygsækken er komfortabel med og bygget til at kunne bære. Hvor mange kilo den kan bære afhænger i høj grad af selve afstivningen i ryggen, samt fastheden af skuldrestropperne.


Pasform

Pasformen på de enkelte rygsække kan variere rigtig meget fra brand til brand. Det kan derfor være en god ide at prøve lidt forskelligt og se hvad du føler der sidder bedst på kroppen.

Du kan hurtigt fornemme dig frem til hvad der føles rigtigt, hvis du er i en butik kan du få en ekspedient til at komme lidt vægt i rygsækken, så du kan prøve den ordenligt. Ellers er den eneste måde du rigtig kan finde frem til hvilken der er bedst til dine behov, ved at gå med den i naturen.

De dyre modeller kan endda fås i specielle længder og størrelser på hoftebæltet så den bliver formet helt perfekt til din krop.


Pasform

Pasformen på de enkelte rygsække kan variere rigtig meget fra brand til brand. Det kan derfor være en god ide at prøve lidt forskelligt og se hvad du føler der sidder bedst på kroppen.

Du kan hurtigt fornemme dig frem til hvad der føles rigtigt, hvis du er i en butik kan du få en ekspedient til at komme lidt vægt i rygsækken, så du kan prøve den ordenligt. Ellers er den eneste måde du rigtig kan finde frem til hvilken der er bedst til dine behov, ved at gå med den i naturen.

De dyre modeller kan endda fås i specielle længder og størrelser på hoftebæltet så den bliver formet helt perfekt til din krop.

 • Den skal være let: Rygsækkens egen vægt skal være så lille som overhovedet muligt, før i tiden skulle man som regel regne med at en 70 liters rygsæk vejede et stykke over 3 kilo, i dag kan man få dem under 2 kg.
 • Skummateriale:Som vi har været inde på, så kommer du til at fordele meget vægt på hofter og lænden. Det er derfor vigtigt at hoftebæltet er lavet af skummateriale af højeste kvalitet.
 • Undgå nylon: Det er sjælendt i dag at rygsække til udendørs aktiviteter såsom vandring, bliver lavet i nylon. Materialet er alt for stift, det er dårligt til at transportere varme og sved og så er det samtidig alt for tungt.
 • Vandafvisende: Mange af de nyeste og mest innovative rygsække er lavet i vandafvisende og vandtætte materialle, det gør det utrolig let at komme hurtigt afsted på sin vandretur da man ikke behøves at tænke på at alle rum ikke skal sikres, hvis man går udfra det bliver regnvejr.

Ventilationssystem

Det kan hurtigt blive rigtig varmt at gå med en tung rygsæk, især på en varm sommerdag.

Der er gjort store fremskridt i den måde man laver ventilationssystemer i dag, som ofte bruger man et slags net mellem kroppen og rygsækken som sørge for at transportere sveden væk.

[su_divider top=”no” divider_color=”##0C5F5F” size=”5″ margin=”20″]

Størrelsesguide

Som udgangspunkt opdeler man vandrerygsække i 3 grupper, en lille rygsæk som kan rumme 1-3 dages forplejning, en medium rygsæk som kan rumme 3-5 dages forplejning og til sidst en stor rygsæk som kan rumme 5+ dages forplejning.


Rygsæk til 1-3 dage (30-50 Liter)

Skal du ud i naturen i en weekend fra fredag til søndag og skal du ikke have diverse tunge genstande og avancerede gear med, så er en rygsæk på 30-50 liter oftest mere end rigeligt.

Det kan dog kræve lidt disciplin at pakke rygsækken perfekt så der kan være plads til det hele, men er det ikke den store overlevelsestur du skal på, så burde du sagtens kunne finde plads til det hele.

En rygsæk i denne størrelse er også ofte brugt af backpackers som rejser rundt i verden, fra hotel til hotel og egentligt ikke har behov for meget andet end lidt tøj, et kamera, lidt vand og forplejning.


Rygsæk til 3-5 dage (50-70 Liter)

De mest populære vandrerygsække ligger i kategorien 50-70 liter. Her kan du pakke dit gear til 3-5 dage.

Du kan bruge den når du skal på vandretur, udflugt i bjergene, camping, vandretur eller en overlevelsestur i det din vilde natur.

Disse rygsække er ofte udstyret med specielle bæresystemer som fordeler vægten på hofter og lænden, samt der ofte er en masse rum, lommer og vedhæng som du kan hænge, lygter, kort og andet grej på.


Rygsæk til 5+ dage (70+ Liter)

Skal du være væk i længere tid og skal du have en masse gear med til at kunne overleve, samt mad og vand, så er det klart at du skal bruge en del plads og en taske som kan holde til en masse kilo.

Det kan også være at du skal afsted på skiferie, langrend eller en fisketur i de koldere dele af verden, så skal du selvfølgelig pakke en masse tøj som er varmere og dermed også fylder en del mere.

Hvis du rejser med små børn som ikke selv kan tage deres oppakning, så er en større rygsæk (70+ liter) at foretrække da du i så fald kan bære børnenes oppakning.

[su_divider top=”no” divider_color=”##0C5F5F” size=”5″ margin=”20″]

Detaljer

Der er mange detaljer på en vandrerygsæk, det kan være alt fra hvor mange rum den har, om der er et regnslag som kan beskytte mod vand, hvor mange og hvor store lommer der er, om den har et toprum, om der kan spændes en sovepose uden på, om der er spænder hvor man kan påsætte lommelygter, kort og meget andet, samt hvordan rygsækken er indrettet. Nogle af de detaljer du skal være opmærksom på er:


Antal rum

Som regel består de fleste rygsække af 2 rum, et toprum og et hovedrum. Du kan dog også få rygsække hvor der er rum på siderne, de kan af og til tages af og på efter behov. Du bør derfor spørge dig selvom hvor mange rum du i virkeligheden har behov for.

 • Hovedrum: Selve hovedrummet er det største rum og det som fylder det meste af rygsækken, det er her du vil have hovedparten af din oppakning og de ting som du ikke nødvendigvis får brug for mens du vandrer afsted. Det kan altså være kogegrej, tøj, mad og diverse udstyr.
 • Toprum: Det er selvfølgelig forskelligt fra person til person hvordan man pakker sin rygsæk, mange vælger dog at bruge toprummet til ting man hurtigt skal have fat i og som fylder en del. Det kan være regntøj, en vindjakke eller måske et kort.
 • Sidelommer: Det er ikke alle rygsække som kommer med sidelommer, men hvis der er det på din rygsæk, så bør du have vand og forplejning såsom en energibar eller snacks her.
 • Frontrum: Stort set alle vandrerygsække kommer med et frontrum, det er stort set ligeså dybt som hovedrummet, men knapt så rummeligt.
 • Inderlommer: Inderlommerne bliver ofte brugt til ting som pung, nøgler, mobiltelefon og diverse andre mere personlige ting. Hvis du har ting som pas eller andet med, så er det altid en god ide at pakke det ned i en plastikpose, så det ikke bliver skadet af vand.
 • Bundlomme: Det er ikke på alle rygsække at de er her, men mange har en lomme i bunden, nogle rygsække har et indbygget regnslag i denne lomme, så hvis regnen kommer, så kan du hurtigtsikre din rygsæk.

Regnslag

Der er mange ting som vi kan kontrollere, men noget som vi ingen kontrol har over er vejret. Når vi vandre i naturen skal vi dermed være klar til alle slags vejr og den største frygt for enhver der elsker at vandre i naturen er at få en våd rygsæk hvor alt indeni er vådt.

For er man langt væk fra alt civilisation og ens ting først bliver våde, så kan det være en rigtig lang og knapt så sjov tur forude.

De fleste moderne og nye vandrerygsække på markedet, kommer med et indbygget regnslag som gør det nemt at beskytte rygsækken så vand og regn ikke kan trænge ind til ens ting og grej.

Der laves også rygsække i dag hvor selve materialet er lavet i nanoteknologi som er vandtætte og holder alt vand ude, de koster som ofte lidt mere, men så skal du heller ikke være bekymret for noget.


Lommer

I dag er trenden den at man vil have en så let rygsæk som overhovedet muligt, producenterne skærer derfor ofte en masse rum fra og dermed spare de en masse vægt på lynlåse, net og materialer.

Som ofte opdeles en vandrerygsæk idag i et stort hovedrum, et toplåg/toprum, et par sidelommer, et rum i bunden, samt et rum på fronten.

Lommer kan bruges til at inddele dit grej i rum hvor du har brug for det, sidelommerne bruges ofte til lidt forplejning og vandflasker, toprummet kan være til regntøj, regnslag eller andet overtøj som man kan skifte mellem hurtigt.


Toprum

Stort set alle større rygsække som man kan bruge til sine længere vandreture har et toplåg. Det er forskelligt fra person til person hvad man vælger at have i sit toprum, mange vælger at have noget overtøj man hurtigt kan tage på hvis vejret ændre sig.

Det kunne eksempelvis være at du var ude og gå og lige pludselig begynder det at regne, istedet for så at have dit regntøj i bunden af selve hovedrummet (hvor det kan være umuligt at finde) så kan du have det i toprummet og hurtigt finde det frem.


Sovepose opbevaring

Når du skal pakke og klargøre din rygsæk til din overlevelsestur, så er noget af det der fylder allermest som ofte en god sovepose der kan holde dig varm ude i den vilde natur.

Hvis du samtidig skal have en masse kogegrej, knive, lygter, økse, mad, tøj osv med, så kan pladsen hurtigt blive trængt i hovedrummet.

Her er det en god mulighed at spænde soveposen uden på selve fronten af rygsækken og dermed gøre mere plads til andre ting. De fleste store rygsække har mulighed for dette.

Spænder og vedhæng

Rundt om på en vandrerygsæk sidder der små spænder og vedhæng, hvori du kan hænge diverse ting. Det er som oftest ting, som du hurtigt skal kunne få fat i, uden at tage rygsækken af mens du er på din tur. Det kan være ting såsom:

 • En lommelygte: Hvis du går om aftenen og natten, er det ofte en god ide at have en lommelygte med, især hvis du går steder hvor der ikke er gadebelysning.
 • Et kompas: Det er altid en god ide at have et kompas med på sin tur og i det hele taget været god til at gå efter et kompas. Man kan selvfølgelig få gps og meget andet smart udstyr, men som vi alle ved kan det også drille, eller løbe tør for batteri.
 • Et kort: Ligeså vel som det altid er en god ide at have et kompas med, så er det også godt altid at have en opdateret kort med over den rute du er ude på.

Indretning

Har du været på flere vandreture eller overlevelsesture igennem tiden, så ved du helt sikkert også hvordan du foretrækker at have din rygsæk parket og klargjort.

Det kan være indretningen af rummene, størrelsen på rummene, samt hvilke lommer som du foretrækker.

Hvis det er første gang du skal købe en vandrerygsæk, så kan du prøve lidt forskelligt og lege med tanken om hvordan du ville pakke til din første tur.

Similar Posts