Hvor meget kaffe, er kaffe sund eller skadeligt

Hvor meget kaffe er sundt?

Er du stor fan af kaffe og kan du ikke fungere om morgenen, inden du har fået din første kop kaffe igennem systemet. Sådan har mange danskere det, enten synes mna det er guddommelige dråber, eller også kan man slet ikke have smagen. I denne artikel kigger vi nærmere på hvor meget kaffe man bør drikke, hvornår det bliver for meget og om det har nogle helbredsmæssige virkninger.

SE OGSÅ: Stor guide med test af Espressomaskiner

Undgå mere end 4 Kopper kaffe om dagen

Vil du være på den sikre side, så er der flere kilder, som referer til at at 400 mg (4 kopper kaffe) er sikkert, for en almindelig sund og rask voksen. De fleste kan dog tåle mere end det, men vil du være på den sikre side og undgå de mange symptomer på at have indtaget for meget koffien, så hold dig til de 4 kopper.

NOTE: Indholdet af en kop kaffe kan variere rigtig meget. En let kop kaffe med mælk kan måske indeholde 50 mg, hvorimod en stærk espresso kan indeholde op 400 mg.

Symptomer på du drikker for meget kaffe

Har du drukket lidt for meget kaffe, på lidt for kort tid. Så kan det medføre en del symptomer. Her kigger vi nærmere på hvad symptomerne er når du har fået lidt for meget koffein ind i kroppen.

  • Rystelser – Du vil opleve at det er svært at sidde stille med dine ben, du har lyst til at bevæge kroppen konstant og kan ikke finde ro.
  • For hurtig hjerterytme – Koffein stimulerer din puls, det er derfor helt normalt at din puls vil stige. Men får folk med hjerteproblemer kan det have konsekvenser, for almindeligt raske mennesker er det normalt med en mindre forhøjet puls.
  • Svimmelhed – Ifølge det svenske Livsmedelsverket, ses det ofte at folk med en koffeinoverdosis får kramper, diarré, kvalme og svimmelhed.
  • Maveproblemer – Koffein går ind og stimulerer tarmen og det kan give ubehagelige maveproblemer, med diarré til følge.
  • Søvnløshed – Vi ved allesammen hvor vigtig søvn er for vores sundhed, drikker du kaffe sent på aftenen og inden sengetid, så kan det medføre at du ligger søvnløs det meste af natten. Her kan du læse om flere symptomer og grunde til søvnløshed.

Studier viser at kaffe kan forlænge dit liv

Ifølge flere studier, kan kaffe og koffein forlænge dit liv. I artiklen kan du læse at man fandt frem til at dem som drak mellem 4 og 5 kopper kaffe og dagen, levede længere end dem som ikke drak kaffe.

Kilde: Healthline.com

Undgå for meget kaffe når du er gravid

Ifølge Sundhed.dk er det ikke skadeligt med kaffe under graviditeten, så længe du holder det til under 3 kopper (300 mg.) Husk på at koffein også findes i chokolade, te, cola, kakao og energidrikke.

Hvis du holder dig under de 300 mg. Koffein om dagen er der ikke risiko for spontan abort eller dødfødt barn. Der er flere videnskabelige undersøgelser der peger i en retning af at mere end de angivne 3 kopper kaffe om dagen, kan øge risikoen for spontan abort og dødfødt barn.

Der er ligeledes meget der tyder på, at et koffeinforbrug under graviditeten på over de anbefalede 300 mg kan påvirke fosterets vækst, så vægten ved fødslen bliver lavere end forventet.

Similar Posts