Idéer til et kombineret gæsteværelse og kontor

Skal du til at indrette et kombineret gæsteværelse og kontor? Så har du garanteret brug for inspiration og idéer til, hvordan værelset bliver mest funktionelt, uden at det går ud over stemningen og atmosfæres. Det er lige præcis den inspiration og de idéer, du får ved at læse med her.

Når du indretter værelset, skal du tænke over at skabe de bedste rammer for både en arbejdsplads og et gæsteværelse.

Det skal være et rum uden for meget tingeltangel og personlige pyntegenstande, men alligevel nok til, at dine gæster hurtig kan føle sig hjemme eller i hvert fald godt tilpas.

Rummet skal også være ryddeligt og enkelt, så kreativiteten kan få frit løb, når du arbejder. Så gode opbevaringsmuligheder er en nødvendighed.

Selvom værelset ikke er særlig stort, kan du med få tiltag og gode løsninger til indretning skabe plads til både kontor og et værelse til jeres overnattende gæster. I det følgende får du konkrete idéer til indretningen af et kombineret gæsteværelse og kontor.

Start med at finde en overordnet stil

Romantisk, minimalistisk eller farvetema? Inden du for alvor går i gang med at indrette dit gæsteværelse og kontor er det en god idé at have stilen på plads. På den måde undgår du at falde for en masse ting, der er flotte hver for sig, men ikke sammen.

Når du har besluttet dig for en stilart, kan du gå i gang med at vælge møbler til værelset. I dit kombinerede gæsteværelse/kontor skal der være plads til:

  • Soveplads og hvilested
  • Skrivebord, sofabord og stol
  • Opbevaringsløsning – både til gæstens tøj og til kontorartikler
  • Belysning – både praktisk og hyggelig

En seng til overnattende gæster

Et sted at sove er selvskrevet i gæsteværelset. Men skal det både være praktisk og hyggeligt er en redt seng med puder og dyner, der signalerer soveværelse, måske ikke lige sagen. I stedet er en sovesofa med opbevaringsrum til sengetøj et praktisk valg. Til hverdag kan den fungere som hvileplads, hvor du kan sætte dig med din bærbare, hvis du bliver træt af at sidde ved skrivebordet. Og når der er gæster, kan den bruges som seng.

Du kan også vælge en futon. Det er hverken en sovesofa eller en seng. En futon er en madras på et stel, der kan foldes op, så det ligner en sofa. Fordelen ved en futon er, at den ikke fylder så meget, og at den ikke er særlig dyr at anskaffe. Til gengæld kan du ikke gemme sengetøjet i den.

Skrivebord, sofabord og stol

Vælg et godt skrivebord. Du skal ikke gå på kompromis med ergonomien, når du vælger arbejdsmøbler. Det vil du fortryde i det lange løb. Med de optimale arbejdsforhold kan du yde dit bedste, når du arbejder. Det skal ikke være for stort, men heller ikke for lille. Er der ikke skuffer i, så anskaf nogle kurve, kasser eller bokse til kontorartiklerne. Har du ”hemmelige” ting, så anskaf også en eller flere, der kan låses af.

Et stilrent glasskrivebord passer perfekt, hvis pladsen er trang. Både fordi det ikke er stort, men også fordi gennemsigtigheden får det til at syne mindre. Et rustikt skrivebord af træ kan til gengæld virke mere romantisk. Og er der plads til det, er det jo også smukt.

Som sofabord kan du vælge et af de populære 3-i-1-borde. Så er der masser af plads til kaffekoppen eller ludospillet, når der er gæster, eller du holder pause i arbejdet. Og ellers kan de skubbes ind i hinanden og sættes hen i et hjørne. Det lille af dem kan evt. bruges som natbord.

Vælg en behagelig og ergonomisk stol. Selvfølgelig en der kan indstilles. Stolen kan trækkes over til sofabordet, hvis der skal bruges en ekstra siddeplads. Men ellers vil en sækkestol eller puf være et godt valg som ekstra siddeplads.

Opbevaringsplads

Der skal også være plads til dine gæster ejendele. Selvom de kun skal overnatte en enkelt nat, så er det rart at kunne pakke ud, så tøjet ikke bliver krøllet.

Er der ikke plads til et skab, er et bøjle-/garderobestativ løsningen. De fås både med og uden hylder, og til at stå på gulvet eller hænge i loftet. Er det et gulvstativ, er det endda nemt at flytte rundt på. Sæt evt. et stort spejl på gulvet ved siden af. Det ser smukt ud, og så kan din gæst også spejle sig og se, om tøjet sidder, som det skal.

Belysning

Det er super hyggeligt med små lys rundt omkring, men det er ikke nok, hvis du også skal bruge værelset som kontor.

Sørg for, at der er god belysning, dér hvor du skal arbejde. Evt. kan du vælge løsninger, hvor der kan skrues op og ned for lysstyrken.

Anret værelset, så mindst ét lampe kan slukkes fra sofaen/sengen. Eller køb en lampe med fjernbetjening, eller en som slukker og tænder, når der klappes i hænderne.

Similar Posts