|

Rygproblemer? Sådan vælger du den rette madras

Har du problemer med din ryg, er den ofte øm, så kan det muligvis tænker at du sover på en forkert madras. Vi bruger trods alt en tredjedel af vores liv i vores seng, så det er vigtigt at have den helt rette madras at sove på. I denne artikel guider vi dig til de forskellige typer af madras og hvordan de hver især kan hjælpe dig med dine rygproblemer.

Hav hver sin madras

Man ser mange par som ligger i samme seng og deler samme madras. Det er bestemt ikke optimalt, der kan nemlig være meget stor forskel på hvilken type madras der passer bedst til ens behov.

Hvis eksempelvis den ene part i forholdet vejre en del mere, så kan det betyde at madrassen måske er for hård for den ene part og for blød for den anden.

Det kan ligeledes være at den ene part ikke har nogen rygsmerter eller rygproblemer, mens den anden part oplever stor ubehag og smerte i lænd og ryg. Derfor er det bedst med forskellige senge, så man kan få det der passer bedst til ens behov.

Rygsøjlens position er altafgørende

Engang var det generelle råd når man skulle købe madras at en hård madras var bedre end en blød madras. Så let er det dog langt fra, husk på at valget af seng og ikke mindst madras har stor betydning for din velvære og hvor godt du sover om natten og dermed din sundhed generelt.

I stedet skal man kigge meget mere på hvordan madrassen former sig efter kroppen, der er både ting at holde øje med når man ligger på ryggen samt når man ligger på siden.

Når du ligger på ryggen – Når du ligger på ryggen er det vigtigt at madrassen har kontakt til lænden, der må ikke opstå et for stort hulrum. Når du er ude for at købe en ny madras, så tag eventuelt en partner eller ven med og få personen til at komme en flad hånd ind under lænden mens du ligger flat på ryggen. Kommer hånden let igennem, så er der ikke støtte nok og sengen er for hård. Prøv en anden og blødere madras, eller eventuelt få lagt en topmadras på og se om der nu er mere kontakt mellem lænd og madras.

Når du ligger på siden – Prøv at ligge dig på siden på madrassen, få igen en ven eller partner til at vurdere din rygsøjle. Den skal helst være fuldstændig lige og må hverken bøje op eller ned. Hvis det er svært for personen at vurdere om ryggen ligger lige, så få ham til at føle på rygsølen og mærke sig frem.

Har du andre behov?

Inden du køber, så husk lige at tænk over om du egentligt har andre behov. Ser du eksempelvis meget fjernsyn i sengen eller læser bøger? Hvis du kan svare ja til spørgsmålet, så er sandsynligheden for at du bør vælge en elevationsseng ret stor.

Som du kan se så spiller sengen og madrassen en stor rolle i hvor godt du sover om natten og kan have stor indflydelse på dine rygproblemer. Udover at vælge den rette seng, så bør du også kigge på andre alternativer for at komme dine rygproblemer til livs. Eksempelvis bør du styrketræne og få lagt et program af en professionel så du kan få flere muskler i ryggen. Derudover kan du gøre brug af et massageapparat, med sådan et er det nemt og enkelt at give sig selv massage på udsatte steder. På Tjek24.dk, kan du læse meget mere om hvilke massageapparater og massagesæder der er bedst på markedet, gå ind og læs anmeldelser og find de bedste priser på produkterne.

Similar Posts