Guide til at finde den bedste Topmadras [2020]

Leder du efter en ny topmadras, som kan give dig bedre søvn og et bedre søvnmiljø at sove i? Så er denne her guide til dig, vi tager udgangspunkt i forskellige typer af topmadrasser, ser på deres kvalitet, pris, størrelser og meget mere. Vi har indsamlet diverse anmeldelser for disse topmadrasser, så du hurtigt kan danne dig overblik over hvilke der er bedst i test og hvilke der er bedst til netop dine behov.

Sidst opdateret: 13. December 2019
1. Vi har opdateret oversigten med 8 nye topmadrasser
2. Vi har fjernet 5 topmadrasser som er udgået af sortiment
3. Vi har opdateret alle links til forhandlere

Mayan Green

Mayan Green topmadras er den perfekte madras til dig, der har behov for at sove blødt og varmt om natten. Størstedelen af madrassen er latex, faktisk er hele 6 cm ud af den 9 cm tykke topmadras udelukkende lavet a latex. Latex har den effekt, at den former sig efter din krop, og samtidig sørger den for, at din krop ikke får for meget modstand, når du lægger dig til at sove.

Tværtimod, så vil din krop automatisk synke ned i madrassen, og efterlade din krop varm, afslappet og blød, idet latex også holder på varmen, så du ikke fryser om natten.Derudover er madrassen yderst økologisk. Den er fremstillet helt naturligt ligesom betrækket til sengen også er det. Det er nemlig lavet på træer, og det gør det helt 100% naturligt.

Desuden er det også lækkert og dejlig blødt at ligge og sove på. Mayan Green topmadras er uden tvivl alle pengen værd – der er lagt meget arbejde i den, og det kan helt sikkert mærkes efter blot en nat på den.

Wonderland Premium Topmadras

Til de allermest kræsne anbefaler vi denne eksklusive topmadras fra det populære brand Wonderland. Topmadrassen, som er syet i et helt stramt og super minimalistisk design er mindst lige så lækker at ligge på, som den ser ud til. Wonderland Premium Topmadras er nemlig kendt for sin meget høje grad af komfort. Med til at skabe denne vidunderlige komfort er især den raffinerede naturlatexkerne, som madrassen har indbygget i sin midte. Kernen er hele 4 centimeter, og den giver på den måde madrassen en på en gang dyb og fast blødhed, som støtter de helt rigtige steder. 

Wonderland Premium Topmadras er også praktisk. Den kan nemlig vaskes ved 60 grader og har quick dry som gør, at den tørrer ekseptionelt hurtigt efter vask. 

Madrassen er designet i en klassisk hvid nuance. Dens mål er 7 x 90 x 200 cm. Vægtmæssigt ligger den på 4 kilo i alt.

Nocturne Rubin Topmadras

Går du ikke på kompromis med din liggekomfort i nattetimerne? Så kan vi anbefale dig at du tager et kig på dette lækre produkt. Nocturne-Rubin er en topmadras, som er designet specifikt til dig, som værdsætter komfort og design. 

Blandt madrassens eksklusive features er dens hele 4 centimeter tykke latexkerne, som er blandt de elementer, der er med til at gøre den ekstra 

sensitiv for din krops kurver. Topmadrassen registrerer og følger nøje dine bevægelser og de skiftende fordelinger af din krops tryk hele natten igennem. På den måde kan du regne med at vågne op frisk, afslappet og veludhvilet hver morgen. 

Er du tilhænger af praktiske detaljer, ja så er også på dét punkt Nocturne Rubin et oplagt valg. Blandt produktets scoops er dens betræk, som er aftageligt og som kan vaskes ved helt op til 60 grader. 

Topmadrassen er desuden syet i et smukt og tidløst design. Dens mål er 6 x 90 x 210 centimeter.

Norland Luksus Wonderpur

Denne eksklusive madras fra Norland er et must see for alle, der ikke går på kompromis med søvnkvalitet og sengeforhold. Madrassen er kendt for at yde en ekstra intens grad af støtte til dig under søvnen. Støtten kommer især i kraft af madrassens nuancerede formskumsoverflade, som gør at madrassen følger din krops kurver og bevægelser nøje hele natten igennem. 

Ud over sit top-ergonomiske design er madrassen også praktisk. Dens organiske bambusbetræk kan eksempelvis tages af og vaskes således at du sikrer en maksimal grad af hygiejne. Herudover er madrassen antibakteriel. Og for at det ikke skulle være nok, så har den helt op til 5 års garanti. 

Norland Luksus Wonderpur er desuden designet i et let og tidløst design med mønster og fine, sirlige kanter. Madrassens mål er 10 x 90 x 200 centimeter.

Mayan Pulse Latex Topmadras

Pulse Latex er en super topmadras til dig, der prioriterer sengekvalitet frem for alt. Meget af topmadrassen er af latex, som er rigtig godt for din ryg og i det hele taget hele din krop, fordi det er blødt og er produceret til at forme sig efter din kropsvarme og din struktur for på den måde at opretholde den, også når du sover dybt midt om natten.

Det smarte ved denne opretholdelse er, at den hjælper dig og din krop til at blive i den dybe søvn uden at vågne. På den måde vil du med Pulse Latex helt automatisk vågne op hver evig eneste morgen og føle dig langt mere frisk og udhvilet end nogensinde før. En anden vigtig ting at nævne ved Pulse Latex er også, at den er et meget fornuftigt køb, i det den ikke bare sådan lige bliver slidt.

Dens evne til at forme sig efter kroppen samt dens evne til at give modstand, hvor du vejer mest på madrassen, vil vare ved i mindst ti år. Til sidst skal det nævnes, at du aldrig kommer til at få det for varmt om natten på denne topmadras, da den er fuld af mini mellemrum, som sørger for, at der kommer masser af luft op gennem den.

Sengetid Latex Topmadras

Vores Latex Topmadras fra Krone er et rigtig godt bud på en stabil og sensitiv madras, som du vil være glad for i mange år. Madrassen har en kerne af latex, som gør, at den aflæser din krop med dens kurver og 

bevægelser til perfektion. Natten igennem vil madrassen tilpasse sig din fysik og dine stillinger, og på den måde vil du med Latex Topmadrassen som øverste lag på din seng øge chancen for at vågne afslappet og veludhvilet maksimalt. 

Madrassen er syet i et lækkert og tidløst design. Øverst og underst har den en neutral og blød hvid nuance. Kanterne er markeret med en mørk linie, som giver kant til udtrykket. Dette chicke betræk er desuden vaskbart og kan tages af og på efter behov. 

Latex Topmadrassen fra Krone er danskproduceret og har en lang garanti på hele fem på. Dens mål er 7 x 90 x 200 centimeter. Alt i alt: Noget af et fund.

Prima Latex Topmadras

Prima Latex er en eksklusiv madras med ekstra høj fleksibilitet. Denne særlige topmadras er på den måde et rigtig godt bud på et produkt for dig, som er yderst kræsen, når det kommer til din seng. Idet at madrassen er lavet af latex yder den ekstra intens støtte til din krop med dens former og bevægelser igennem natten. På den måde øger du chancen for at vågne op perfekt afslappet og veludhvilet. 

Latexen giver foruden fleksibilitet også en høj grad af åndbarhed, som kommer af at latexmaterialet er perforeret. Topmadrassens kerne måler 5 centimeter, og dens totalhøjde er 7 cm. 

Madrassen er desuden lidt til den faste side. Det vil sige at den særligt egner sig til personer, der vejer mere end 70 kilo. Betrækket kan tages af og vaskes ved helt op til 60 grader. Produktet er produceret i Belgien.

Talalay Supreme Topmadras

Denne topmadras er blandt de absolut mest eksklusive. Madrassen er udstyret med en naturlig kerne af latex, som gør at den er hyper følsom over for din krop og dens bevægelser hele natten igennem. Madrassen er 

åndbar og allergivenlig idet at dens materialer er så naturlige som de er. Desuden har den en totalhøjde på hele 9 centimeter, hvilket er mere end hvad de fleste andre topmadrasser kan byde på. Den ekstravagante tykkelse gør naturligvis, at liggekomforten bliver endnu højere, og at du øger chancen for at vågne op afslappet og veludhvilet gevaldigt. 

En anden essentiel fordel ved Talalay Suprime Topmadras er, at den kommer med et cover, der har to forskellige sider. Sommersiden er betrukket med 400 gram quiltet bomuld, som sikrer en intens varmeafledning. Vintersiden er isoleret med uld, der modsat holder varmen inde. 

Dette cover kan også tages af og vaske ved en temperatur på helt op til 60 grader. Produktet er produceret i Danmark.

Latex Prestige

Latex Prestige er en dejlig topmadras til dig, der ønsker komfortabel nattesøvn på en latex madras, der lever op til de højeste krav. Den støtter dig så godt som en madras kan, den giver dig modstand lige der, hvor din krop vejer mest, og mindre modstand, hvor du vejer mindre.

På den måde mindsker du chancen for ryg – og nakkeproblemer med denne Latex Prestige madras, da den ikke giver din krop modstand der, hvor den har brug for det. Madrassen er ikke den blødeste, men det bedste for din krop er også en madras som denne, som giver dig den support og også det modspil, du og din krop har brug for i vedligeholdelsen af dig.

Hvis du står og overvejer at købe denne topmadras med ikke er helt sikker på, om madrassen nu passer til din vægt og kropsstruktur, så skal du bare vide, at den passer til absolut alle og alle størrelser, så det er bare med at få den købt.

Cloud Topmadras

Denne topmadras er et af vores bedste bud på en luksustopmadras til dig, der ikke går på kompromis med din liggekomfort eller din nattesøvn. Madrassen er lavet med en kerne af det meget populære memory foam, som former sig efter din krops kurver og bevægelser. På den måde vil madrassen monitorere dine stillinger igennem natten, og indstille sig herefter. Denne feature ved madrassen gør at den er maksimalt trykaflastende i kraft af de flere tusinde støttepunkter den har i sig. 

Madrassen er desuden syet i et lækkert og tidsløst design. Denne Cloud topmadras har et hvidt betræk, som er lavet af naturlig, antibakteriel bambus, kan tages af og vaskes ved en temperatur på helt op til 40 grader. I siderne har madrassen en 3D-kant, som sikrer en ventilering i topklasse. Madrassen, som er produceret i Danmark, måler 8 x 90 x 200 centimeter.

Svane Topmadras Embrace LatexGel

Denne topmadras er for de kræsne. Madrassen er særlig idet at den har en kerne af latexgel, som har en specifik effekt. Ud over at give en blød og omsluttende komfort, så er madrassen nemlig nedkølende. Det betyder, at 

du hurtigere falder i søvn. Når kroppen er på vej ind i søvnen er det nemlig normalt, at dens temperatur falder en smule. Med Svane Topmadras Embrace hjælpes kroppen nænsomt på vej med denne temperatursænkning – og det er det, som gør, at du hurtigere falder til ro. 

Denne topmadras er designet med en stoftype, der ud over at have et lækkert og tidsløst look, også er medhjælpende i denne temperaturregulerende proces. Stoffet er af samme type som den, der anvendes i sportstøj med dryfit.

Det er smart ikke kun på den måde, at din kropstemperatur aflæses og tilpasses, men også fordi at madrassens materialer sørger for, at al den fugt, der måtte opstå, hurtigt transporteres væk, således at du er sikker på et sundt og tørt sengemiljø. Madrassen måler 12x80x200 centimeter.

Topmadrasser – sætten prikken over i’et

Er din seng ved at have en del år på bagen, og synes du efterhånden, at du kan mærke fjedrene mere end en blød madras? Du oplever muligvis, at du har ondt i ryggen, når du vågner op om morgenen?

Her vil de fleste personer sikkert sige til dig, at du skal købe en ny seng, og det kan der også være noget om. Du kan dog også vælge at investere i en (ny) topmadras, hvis du ikke allerede har en.

En topmadras kan forlænge din sengs levetid betragteligt, for oftest er der intet i vejen med din seng, men derimod den madras, du ligger på. Den kan være slidt op helt naturligt, og det vil være på tide at investere i en ny. En god topmadras koster slet ikke i nærheden af, hvad en ny seng gør, og derfor er det bestemt værd at overveje, om hele sengen skal udskiftes, eller om du kan nøjes med en ny topmadras.

Hos Sengezonen.dk vil vi give dig en grundig gennemgang af topmadrassen, hvorfor den er vigtig for din seng og din søvn samt, hvor du kan finde en god topmadras til en ordentlig pris.

Værd at vide om topmadrasser

Når du køber en ny seng, følger der som regel en topmadras med. Topmadrassen er den del af sengen, som du mærker mest til, idet du ligger ovenpå netop den madras. Fjedremadrassen, den nederst af madrasserne, er ikke speciel komfortabel, men har udelukkende den funktion at gemme fjedrene af vejen, men hovedmadrassen sikrer lidt komfort, men først og fremmest noget højde på sengen, for uden denne vil du nærmest sove på jorden. Øverst findes topmadrassen, hvilken sørger for den vigtigste del for din krop, nemlig komforten.

Der findes mange forskellige typer af topmadrasser, som kan variere i både tykkelse og materiale. Det skyldes, at den har en væsentlig betydning for din nattesøvn. Topmadrassen ligger du på hver nat, og derfor skal den være af bedste kvalitet og passe til dit behov, for at sikre en god nattesøvn for dig. De andre madrasser betyder ikke synderligt i denne situation, og derfor er det yderst vigtigt, at du har en god topmadras.

Fordelen ved topmadrasserne er ydermere, at de kan udskiftes. Det betyder, at når du har slidt din topmadras ned, og du ikke længere føler, at den lever op til dine forventninger, er det med at finde en ny, tilsvarende din nuværende, som passer på din sengs mål.

Hvorfor have en topmadras?

Der findes mange fordele ved, at have en topmadras, men som det også er nævnt tidligere, er det sjældent, du finder en seng uden en topmadras, og det skyldes en årsag. Topmadrassen er produceret efter, at den skal ligges på. Det er boksmadrassen ikke i samme grad, og derfor opnår du en bedre søvn ved at ligge på en topmadras fremfor en boksmadras. Den fremstilles i forskellige materialer med forskellige tykkelser etc., således at du kan finde den type, der passer dig bedst, og hvor du får din vægt fordelt korrekt ud på sengen. Sådan er fremstillingsproceduren for resten af sengen ikke. Der findes forskellige materialer til en boksmadras også, men skulle den være af eksempelvis 100% Memory Skum, vil du falde mange centimeter ned i sengen, og nærmest ligge helt låst fast. Derfor er boksmadrassen solid, mens variationerne kommer ved topmadrassen, og derfor er den særlig vigtig.

En topmadras er også med til at beskytte din seng. Den sænker slidtagen, og forlænger dermed levetiden af din seng med mange år. Det er også en vigtig egenskab, som er værd at tage med. I dag er det ikke helt billigt at købe en ny seng, og udskifter du din topmadras, kan du vente ca. 5 år mere, før sengen skal udskiftes.

Ofte følger der ikke en topmadras med til en sovesofa, og det er en af undtagelserne. Her er sovesofaen dog fremstillet således, at den er blød at ligge på, og du derfor vil få en god nats søvn selv uden en topmadras. Og der findes også senge, hvor en topmadras ikke følger med. Det er ofte ældre modeller, og du vil naturligvis også kunne sove på den seng. Men udviklingen og forskningen indenfor senge og søvn viser, at det er vigtigt med en topmadras, da den giver en bedre søvn. Derfor er det muligt at købe topmadrasser løse, så du kan få en topmadras til din seng, hvis du ikke allerede har en.

Materialer og tykkelse

Ofte ligger topmadrasser i en tykkelse på mellem 4 – 10 centimeter, hvilket er et rigtig fint spænd, hvor der er mulighed for at opnå den helt perfekte komfort. Hvor tyk den skal være, er du nødt til selv at prøve dig frem med hos en forhandler. Men det er ikke tykkelsen, som har den afgørende rolle i, om topmadrassen har en god eller mindre god komfort – det er materialet, den er fremstillet af, som spiller mest ind her.

Der findes 4 overordnede materialer indenfor topmadrasser: Latex, Memory Skum, purskum og dun/fjer. Hertil er det vigtigt at vide, at kvaliteten bestemmes ud fra materialet. Latex og Memory Skum er de to mest populære materialer, og de sikrer dig den absolut bedste komfort og søvn.

Latex giver dig den bedste støtte på markedet, og her får du en høj elasticitet, dvs. den presser tilbage igen, når du ligger på den, og er dermed trykaflastende. Den tilpasser sig også din vægt, og ved større pres får du en større støtte. Endeligt er Latex godt til varmeafledning, og du vil derfor ikke få det ulideligt varmt om natten, da den leder kropsvarmen væk fra dig.

Memory Skum er det andet materiale, som er utrolig populært på markedet. Her opnår du også en fantastisk komfort, hvor fordelen er, at topmadrassen former sig efter din krop, deraf Memory Skum. Desuden er den trykaflastende gennem den tilpassede form, og du vil derfor ligge godt i sengen. En af ulemperne ved Memory Skum er, at den optager din kropsvarme for at forme sig, og derfor kan den godt blive varm at ligge på i løbet af natten.

Purskum er en tredje type af topmadras, men den giver ikke den samme gode komfort, som det kendes fra Latex og Memory Skum. Purskum er af dårligere kvalitet (prisen er deraf også billigere), og du vil falde længere ned i denne madras, hvor der ikke er meget modstand. Derfor kan vi hos Sengezonen.dk anbefale, at du vælger en purskum som en gæstemadras, hvor den ikke skal bruges særlig tit. Samme gør sig gældende for dun/fjer topmadrasserne, hvor komforten er i ca. samme klasse som purskum. Derfor vil vi klart anbefale, at du vælger en topmadras af Latex eller Memory Skum, hvis du vil sikre en høj kvalitet og en god nattesøvn.

Mål og størrelser

Når du køber en seng med en topmadras inkluderet, så passer den naturligvis til sengens mål. Men køber du en topmadras løs, hvis du eksempelvis vil udskifte din gamle, er det vigtigt, at du finder den rette størrelse, der passer til din sengs mål. Hertil findes der et stort udvalg af topmadrasser i forskellige mål, hvorfor det ikke bliver svært at finde de rigtige mål, som passer til din seng.

De mest almindelige mål for senge lyder: Enkeltseng 90×200 cm, ¾ seng 120 x 200 cm og 140×200 cm mens dobbeltsenge er 160×200 cm og 180×200 cm. Der findes topmadrasser i alle disse mål, og derfor skal du ikke spekulere på, om du har en enkeltseng, en ¾ seng eller en dobbeltseng, for topmadrasser kan fås til alle typer. Det bliver lidt sværere, hvis du har en elevationsseng, da topmadrassen dermed skal have nogle helt specielle former, for at den skal virke til elevationen. Her er det nødvendigt at kontakte fabrikanten eller den butik, hvor du købte sengen, for at undersøge markedet og se, om de har en topmadras, der passer til din seng.

Vedligeholdelse er vigtigt

Det er vigtigt, at du køber en topmadras af en ordentlig kvalitet, hvis den skal holde i mange år. Dermed sagt at du naturligvis skal bruge din topmadras hver dag uden bekymring, men at du godt selv kan passe på den gennem forskellige metoder.

Først og fremmest er det vigtigt, at du ligger på et lagen og ikke direkte ned på topmadrassen. På den måde bliver din topmadras ikke misfarvet grundet sved, blod etc., og du slider heller ikke på betrækket. Samtidig vil topmadrassen ikke begynde at lugte, og blive ulidelig at ligge på. Ligger du et tyndt lagen henover madrassen, vil du have gjort meget for passe på den.

En anden form for vedligeholdelse er, at du kan vende din topmadras engang imellem. Det er særligt praktisk, hvis du har en Latex madras. Derved vil du ikke kun ligge på den ene side, hvor den med tiden vil miste sin effekt. Vender du den ca. én gang om måneden, således at du også ligger på den anden side, vil du fordele presset ud på hele madrassen, og det kan forlænge levetiden af madrassen med 1-2 år. Dog skal du ikke vende madrassen på en Memory Skum topmadras, med mindre du har en særlig tyk madras, da den ellers ikke længere vil have den optimale memory-funktion.

Endeligt er det også muligt på flere topmadrasser at trække betrækket af den og vaske dette. Dermed kan du få eventuelle misfarvninger og lugt ud af madrassen, hvilket også er en god vedligeholdelse.

Udskiftning af topmadras

Hvornår er det tid til at skifte ens topmadras ud? Sådan lyder spørgsmålet ofte, når snakken falder på senge og topmadrasser. Egentlig er der ikke noget endeligt facit, for det er en vurderingssag. Hos Sengezonen.dk mener vi det samme; det er en vurderingssag, som ene og alene afhænger af dig selv. Dog skal en god topmadras ikke udskiftet hver eller hvert andet år. Her skal kvaliteten gerne være tilstrækkelig god, således at den som minimum har 3-5 års levetid. Omvendt vil vi ikke anbefale, at du ligger på den samme topmadras i 10 år.

Det bedste svar vil være, at du selv skal vurdere dette gennem din nattesøvn. Begynder du at opleve urolige nætter, ondt i ryggen eller andre smerter over en længere periode, som du formoder skyldes topmadrassen, er det ved at være tid til at udskifte topmadrassen med en ny. Det vil mange sengeforhandlere rundt om i landet også være enige i, hvorfor levetiden estimeres til ca. 3-5 år. Det afhænger naturligvis af den enkelte madras, materialeret den er fremstillet af, kvaliteten af denne, herunder tykkelsen og endeligt, hvor ofte du bruger madrassen.

Køb den til en god pris og spar penge

Med al denne information bør det nu være en formsag for dig at købe en ny topmadras. Du ved nu, hvilke materialer der er bedst og mest populære, hvorfor en topmadras er vigtig, hvilke mål topmadrasser fås i samt hvordan du kan vedligeholde din topmadras bedst muligt.

Når tiden er til, at du skal købe en ny topmadras, kan det være en fordel, at læse denne artikel igennem endnu engang for på den måde at være sikker på, at du har fået alle de vigtigste punkter ind under huden, og kan dem, når du står i butikken.

Hvilken topmadras du skal købe, er helt op til dig selv. Det handler om, at du skal prøve forskellige topmadrasser af ude i butikken, og selvom det kan være svært på nogle få minutter at skelne mellem de forskellige madrasser, er dette vejen frem. Dertil kan du med fordel spørge nogle ekspedienter i butikken til råds, og få den optimale vejledning til, hvilken madras der passer dig bedst. Du kender dog noget til fordele og ulemperne ved de forskellige materialer, og det er en rigtig god start.

For at finde en topmadras af høj kvalitet skal du gerne op i prislejet +2000 kr. Her får du en god tykkelse og kvalitet, hvor madrassen holder i nogle år. Det kan også være en fordel at undersøge efter gode tilbud, for ofte hænger pris og kvalitet sammen. Derfor kan der være mange penge at spare, hvis du undersøger markedet grundigt igennem.

Hos Sengezonen.dk håber vi, at vores artikel har hjulpet dig af med mange spørgsmål omkring topmadrasser, og du er blevet klogere på de forskellige materialer. Vi sidder altid klar til at hjælpe dig, hvis du har nogle spørgsmål til topmadrasser eller senge generelt. Vi ønsker dig god fornøjelse med køb af din næste topmadras.

Similar Posts