|

God søvn kan gøre os lykkeligere

Vidste du at ved at sove mere og bedre så er der meget der tyder på at du rent faktisk kan blive mere lykkelig og finde glæde ved livet. Hvis man tænker lidt over det, så siger det næsten også sig selv, jo bedre en søvn vi har fået, jo mere energi vi vil have og dermed vil vi ikke have samme tildens til at blive irritable og sure over selv de mindste ting.

Hvordan opnår man en bedre søvn?

  • Læs inden du skal sove – Gør det til en vane at læse en halv time før du skal sove, det gør dine øjne trætte og du vil have langt nemmere ved at falde i søvn når du slukker lyset.
  • Sluk for fjernsynetSluk for fjernsynet i god tid, det er ikke nogen god ide at falde i søvn med fjernsynet kørende, det forstyrrer din søvn og på et tidspunkt vil din søvn blive afbrudt af at du skal slukke det. Det samme gør sig gældene med telefoner og tablets, brug dem ikke når du har slukket lyset, dine øjne har behov for mørke for at kunne falde i søvn.
  • Undgå kaffe sent på dagen – Har du en dårlig vane med at få aftenskaffe eller bare kaffe sent på dagen, så kan det have store konsekvenser for din søvn. Gør det til en vane eksempelvis ikke at drikke kaffe efter kl 14:00, det kan lyde uoverskueligt, men det kan lade sig gøre og du vil hurtigt opdage at du har nememre ved at falde i søvn.
  • Mørklæg rummetHvis der lige udenfor dit vindue er en gadelampe som står og lyser om natten, sådan at dit rum ikke bliver rigtig mørkt, så kan det betyde at du vil have svært ved at falde i søvn, undersøg mulighederne for at mørklægge rummet fuldstændig, det kan enten være med markiser eller andet.
  • Sænk temperaturen – De fleste af os kender nok til det at være på ferie nede sydpå, hvor der er 35 grader inden man skal sove, det er ganske enkelt umuligt at falde i søvn og man vender og drejer sig og føler ikke at man kan få luft. Kroppen har det bare nemmere ved at falde til ro i et køligt rum, åben et vindue eller brug airconditionen og lad rummet bliver mellem 18 og 20 grader.

Hvad gør os ellers lykkelige?

Som du kan læse så er søvn altså rigtig vigtigt for at vi føler os lykkelige, det giver os mere energi og vi kan nemmere overskue hverdagens udfordringer. Men hvad gør os ellers lykkelige, her giver vi dig nogle gode bud.

Når der er mening med vores liv – Har du nogensinde prøvet at du ikke føler at der er noget der giver mening, dit arbejde giver ingen mening, du kan ikke se dit formål og meget mere. Hvis du kan finde meningen med dit liv og formålet med de ting du foretager dig, så vil du sandsynligvis være langt lykkeligere end de fleste mennesker.

Når vi lære nyt – Vi som mennesker er udstyret med en hjerne for at bruge den, når vi bruger den og vi lære nyt, så føler vi at tingene i livet giver mere mening og som sagt tidligere så giver det mere lykke. Hvis du er på en arbejdsplads hvor der ikke er meget udfordring, så tag skeen i egen hånd, spørg efter yderligere kurser, læs flere bøger og lær fra de bedste i verden.

Når vi oplever nytFastcoexist.com har skrevet en fremragende artikel om hvordan vi bliver lykkeligere når vi oplever mere. Det kan være rejser rundt i verden, men det kan også være små oplevelser i hverdagen der giver os mening. Gør det til en vane at tage på små rejser igennem hele året, det kan være små byer i Danmark, det kan være weekendture til storbyer i Europa, mulighederne er mange, se bare denne side med oplevelsesgaver.

Når vi giver – I samme artikel som der linkes til ovenover, nævnes det også at vi faktisk bliver lykkeligere af at give til andre mennesker. Det gør sig ikke kun gældene i store og flotte gaver, men mindst ligeså meget i små handlinger som at rose en anden person eller give et kompliment.

Similar Posts