Gastric ball eller bedre søvn kan være nøglen til vægttab

Som denne interessante undersøgelse viser, kan dårlig søvn være årsag til, at du er overvægtig. Manglende søvn synes til dels at skyldes metaboliske ændringer, som igen kan føre til overspisning og fedme. Faktisk viser flere undersøgelser en tydelig sammenhæng mellem dårlig søvnkvalitet og øget appetit og overvægt.

Mennesker, der ikke får sovet nok om natten, har tendens til at have ændringer i glukosemetabolismen, hvilket skyldes, at kroppen automatisk kommer til at opfatte søvnmangel som en stresstilstand. Det kommer dermed til at betyde, at kroppen udskiller stresshormonet kortisol, som øger vores appetit.

Forsøg at sove bedre – ellers forsøg med gastric ball

Et godt råd er derfor, at du sætter alle sejl ind på at få en bedre nattesøvn. Det kan være problematisk, hvis du først er inde i en dårlig stime, hvor du oplever det som svært – ja, nærmest umuligt – for alvor at vænne din krop til, at den godt må falde helt til ro, når du ligger dig i sengen, som jo egentlig burde være en behagelig ting. Kommer du ind i en god stime, hvor du sover bedre, kan det altså være nøglen til det vægttab, du sikkert så inderligt ønsker dig og garanteret har kæmpet for – desværre uden at være nået helt til målet endnu.

Der er imidlertid ingen garanti for, at du kommer til at sove bedre, ej heller for at bedre søvn – hvis du endelig skulle opnå det – vil betyde, at du taber dig så meget som ønsket.

Her kommer en gastric ball ind i billedet. Du ved måske ikke, hvad en gastric ball er, så det vil være på sin plads med en kort forklaring af det smarte koncept.

Gastric ball – kort forklaret

En gastric ball er et vægttabssystem, der er baseret på brugen af en gastrisk ballon, der optager plads i maven. Typer af gastric balls som Orbera og Medsil er kendetegnet ved at have en fast størrelse under hele forløbet. Hvor Orbera findes i to versioner – en 6 måneders og en 12 måneders – findes Medsil kun i en 6 måneders version.

Pointen er, at en gastric ball placeres i maven gennem munden ved hjælp af en minimal invasiv endoskopisk procedure. Alt dette foregår, mens patienten er under mild sedation/rus.

Når først ballonen er på plads, så fyldes den med saltvand, hvilket gør, at den udvider sig til en sfærisk form. Dette gør, at folk med en gastric ball (maveballon) hjælper patienten til at spise mindre ved at skabe en fornemmelse af mæthed.

Med gastric ball taber man sig uden kirurgi

Det smarte ved en gastric ball er, at det er en vægttabsmetode, hvor patienten helt undgår kirurgi.

Der er altså tale om en behandlingsform, der foregår over 6-12 måneder, hvor maveballonen så at sige ”snyder” patientens krop til at tro, at vedkommende er mæt, hvilket gør, at han/hun spiser mindre og derved opnår et mere normalt spisemønster. Efter de 6-12 måneder er gået, vil patienten få fjernet maveballonen igen.

En af de største udbydere af gastric balls på det danske marked er Gastriball.

Similar Posts