For lidt søvn? Så store konsekvenser har det for studielivet!

vi ser et voksende problem blandt studerende, mange af dem får ganske enkelt ikke nok søvn. Den manglende søvn blandt unge studerende har store konsekvenser for deres indlæringsevne, men det strækker sig meget længere end det. For på sigt kan den manglende søvn også ses helbredet.

Fester i weekenderne har konsekvenser

rigtig mange studerende vælger fester og øl, fremfor søvn. Det er klart at når man er ung, så vil man gerne feste og møde en masse nye mennsker. Men hvis man allerede har tegn på manglende søvn i hverdagen og man så hver eneste weekend fester til langt ud på natten, så kan det også ses på ens præstation i skolen.

Du kan derfor lave nogle regler for dig selv om at du ikke nødvendigvis behøves at feste med hver weekend og det behøves jo heller ikke være sådan at du er den sidste der lukker og slukker festen.

Hvordan får du mere søvn?

Der er mange måder at få mere søvn på. Her giver vi dig nogle konkrete tips:

 • Hav en fast aftenrutine
 • Sluk for alt elektronik i god tid
 • Mørklæg dit værelse
 • Undgå kaffe og energidrikke 5-6 timer før sengetid
 • Undgå det blå lys fra din telefon
 • Lyt til afslappende musik

Sådan ved du at får for lidt søvn

Der kan være mange forskellige tegn på at du får for lidt søvn, disse tegn kommer til udtryk forskelligt i os alle sammen, men nogle af de mest normale er:

 1. Når du føler dig svag –  Føler du dig ofte svag og uden overskud i hverdagen, så kan det måske skyldes for lidt søvn.
 2. Når du har humørsvingninger – Har du ofte store humørsvingninger, så kan det skyldes at du ikke får den mængde søvn du har behov for.
 3. Når du har svært ved at lære nyt – Når du er på studiet, føler du så ofte at tingene ikke hænger ved, så kan det måske være at du er for træt og ikke har fået nok søvn.
 4. Når du har konstant hovedpine – Kender du det hvor man slet ikke har sovet ordenligt, det kan ofte mærkes i form af hovedpine dagen efter, man føler sig sløv og kan ikke overskue larm og for mange mennesker.
 5. Når du føler dig deprimeret – Har du dage hvor du føler dig mere deprimeret end andre, så kan det være du skulle kigge på om du får for lidt søvn.

Undgå stress i hverdagen

Du bør så vidt det er muligt undgå alle former for stress i hverdagen. Er der nogle mennesker der stresser dig mere end andre, så undgå dem så vidt som muligt. Det kan også være at du ikke er helt sikker på din stuideretning og det kan være med til at stresse dig. Hvis du vil have hjælp til at finde din vej gennem studierne så besøg Finduddannelse.dk, her kan du finde kurser og efteruddannelser. Ligeldes kan du besøge Studentum.dk hvor du kan finde uddannelser.

Similar Posts